Zwak Excelsior'31 krijgt op Urk nog voor rust deksel op de neus (2-1)

Foto bij Zwak Excelsior'31 krijgt op Urk nog voor rust deksel op de neus (2-1)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Dylan Vosskühler

* Reactie Peter Wesselink

Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 heeft haar tweede duel in de Zaterdag Hoofdklasse B verloren. Op en tegen Urk ging de ploeg van trainer Peter Wesselink met 2-1 onderuit.

De Rijssenaren begonnen zwak en inspiratieloos aan het duel. Urk maakte Excelsior'31 het voetballen onmogelijk en creëerde zelf enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Dat gebeurde dan ook. Excelsior'31 liet zich in de laatste vijf minuten van de eerste helft twee keer verrassen. Lucas Nagel en Riekelt Nentjes brachten de thuisploeg verdiend op voorsprong.

Op twee voorzetten van Lars Kamperman Leferink en Hielke Penterman na was Excelsior'31 totaal niet gevaarlijk in de eerste helft. Trainer Peter Wesselink greep, net als vorige week tegen SDV Barneveld, in de rust in door twee wissels door te voeren. Gradus Hempenius en Niek Davina verlieten het veld voor Patrick Gerritsen en Hakim Ezafzafi.

Dylan Vosskühler bracht Excelsior'31 na 57 minuten terug in de wedstrijd, door de 2-1 binnen te schieten. Excelsior'31 had daarna het betere van het spel, maar dat bleek niet voldoende om de gelijkmaker te maken.

Een zeer teleurstellende eerde helft eindigt voor Excelsior'31 in de eerste nederlaag van het seizoen. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen DOVO op het programma. De aftrap op sportpark De Koerbelt is om 14.30 uur.

SV Urk - Excelsior'31 2-1 (2-0)
41. Lucas Nagel 1-0
43. Riekelt Nentjes 2-0
57. Dylan Vosskühler 2-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Patrick Jurgens, Dylan Vosskühler, Amanuel Isa (78. Michel Gerritsen Mulkes), Niek Davina (46. Hakim Ezafzafi), Boy Boeloerditi, Cem Köse, Hielke Penterman, Gradus Hempenius (46. Patrick Gerritsen)