Excelsior'31 en DOVO delen de punten (1-1) (foto's & samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 en DOVO delen de punten (1-1) (foto's & samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Melvin Velthuis

​* Reactie Peter Wesselink

Door Martin Klaassen

Zaterdag stonden er twee elftallen op het veld die iets goed te maken hadden. Excelsior'31 verloor op Urk teleurstellend met 2-1 en DOVO ging thuis verrassend onderuit tegen promovendus Eemdijk. Excelsior'31-trainer Peter Wesselink voerde, ten opzichte van vorige week 2 veranderingen door in zijn basisopstelling. Patrick Gerritsen mocht na 2 invalbeurten nu vanaf het begin starten. Aanvoerder Amanuel Isa moest op de bank plaatsnemen en werd vervangen door Daan Ligtenberg. Excelsior'31 begon daardoor met 3 centrale verdedigers, geflankeerd door twee backs.

Excelsior'31 had vanaf de aftrap veel moeite om vanuit de nieuwe formatie, met een extra speler achterin, een stevig verdedigend fundament te leggen. De Excelsioren waren meer met de onderlinge afstemming bezig, dan met iets anders. DOVO profiteerde optimaal en dicteerde het eerste kwartier. Het spel speelde zich het eerste kwartier af op de helft van Excelsior'31.

De manschappen van trainer Gert Kruys scoorden ook een keer. De manier waarop deze tot stand kwam mocht de thuisploeg zich aanrekenen. Uit een vrije trap van Roy Bakkenes mocht centrale verdediger Adil Mahdadi de bal in de 8e minuut vogelvrij inkoppen: 0-1.

Nadat Melvin Velthuis voor de verdediging werd geposteerd ging het bij Excelsior'31 beter. Het was Cem Köse die aanvallend het startschot gaf. De behendige aanvaller schoot in de 18e minuut verrassend uit de draai, vanaf de hoek van het strafschopgebied, de bal op het doel van Bohdi Prinssen. De keeper haalde opgelucht adem, toen hij de bal, stuiterend vanaf de paal in zijn keepershandschoenen kon begroeten.

Er kwam meer rust in het spel van de roodwitten, waardoor ook de individuele kwaliteiten meer naar voren kwamen. Niek Davina bemoeide zich nadrukkelijker met het spel en liet zien dat de DOVO-achterhoede zeker geen onneembare vesting was.

Na de thee viel er niet veel meer te genieten. Excelsior'31 kreeg meer de overhand, maar kwam tot de 68e minuut niet tot een kans. De kans die toen volgde was goed voor de gelijkmaker. Mitch Stockentree, die Lars Kamperman Leferink in de 61e minuut had afgelost op rechts, gaf de bal voor bij de tweede paal. Cem Köse stond daar klaar om zijn tweede doelpunt van het seizoen op overtuigende wijze tegendraads binnen te schieten: 1-1.

Het slot van de wedstrijd was extreem warrig en een waar foutenfestival te noemen. Met wat meer accuratesse had een van de elftallen nog makkelijk als winnaar van het veld kunnen stappen. Dat DOVO dit niet lukte, kon deels worden toegeschreven aan de ijzersterk verdedigende Patrick Jurgens. Met een puntendeling kreeg het duel na het affluiten van arbiter Serik het juiste slot.

Excelsior'31 - DOVO: 1-1 (0-1)

Doelpunten: 8. Adil Mahdadi 1-0, 68. Cem Köse 1-1

Kaarten

Excelsior'31: Boy Boeloerditi, Hielke Penterman, Dylan Vosskuhler, Gradus Hempenius
DOVO: Adil Mahdadi, Becir Ogric, Enrico Patrick

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink (61. Mitch Stockentree),  Daan Ligtenberg (75. Amanuel Isa), Melvin Velthuis, Patrick Jurgens, Dylan Vosskühler, Niek Davina, Boy Boeloerditi, Cem Köse, Hielke Penterman, Patrick Gerritsen (61. Gradus Hempenius)

DOVO: Bodhi Prinssen, Enrico Patrick, Bas Mooij, Adil Mahdadi, Becir Ogric, Marley Berkvens, Arien Bakkenes, Nick Coster, Serhat Koç, Roy Bakkenes (71. Quincy Arends), Frank Hol (71. Joshua Patrick)