Excelsior'31 3 begint sterk aan de competitie met 3-0 winst op Den Ham 2

Foto bij Excelsior'31 3 begint sterk aan de competitie met 3-0 winst op Den Ham 2

Excelsior ’31 3 – v.v. Den Ham 2 3-0 (1-0)
(verslag door Jacco Vis)
Na een lange (sport)zomer was vandaag de dag dat het seizoen dan echt begon. Natuurlijk waren er al een paar bekerwedstrijden gespeeld, maar vandaag begonnen we aan de competitie. Na het kampioenschap van vorig seizoen mogen we het dit jaar in de 1e klasse gaan proberen.

Doordat een aantal oude Excelsior ’31 3 krijgers het na lange dienstverbanden eind vorig seizoen besloten dat het voor hun genoeg was geweest stond er vandaag toch een behoorlijk ander team aan de aftrap dan waar we vorig jaar het kampioenschap binnen wisten te halen.

Opstelling:
Frank Beltman (k), Mathai Kahraman (Jacco Vis), Luuk Beldman, Jort Jansen, Joey Gerriten Mulkes (Barnd Hammer), Jeroen Dangremond, Stephen Jansen, Gerald Harbers (Dick Jan Goorman), Geert Slagman, Denian Twellaar, Tom Lankamp

Het begin van de wedstrijd was behoorlijk in evenwicht. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewacht en kansen waren schaars in het eerste bedrijf. De beste kans aan onze kant kwam op naam van Geert Slagman. Hij veroverde de bal op zo’n 30 meter van de goal, omspeelde en tegenstander en kon alleen op de keeper af. Hij schoot de bal hard en hoog in maar had de pech dat hij de bal op de lat uiteen zag spatten.

In de eerste helft leken we nog een aantal keer gevaarlijk te worden maar werden onze aanvallers steeds, terecht, teruggevlagd voor buitenspel. Misschien waren we wel iets te gretig. Gerald Harbers maakte op deze manier zelfs een afgekeurde goal. Met een splijtende pass werd hij binnen de zestien meter vrijgespeeld en hij wist de bal in twee instanties achter de keeper te werken, de vlag ging echter weer de lucht in en dus werd de goal afgekeurd.

Aan de andere kant was er wel dreiging van de vaardige aanvallers van Den Ham, maar grote kansen wisten we met een goede organisatie te voorkomen. Vlak voor rust wisten we op voorsprong te komen. Denian Twellaar voerde een goede actie uit over de linkerflank en wist met een prachtig balletje Tom Lankamp te bereiken. Die wist de bal prachtig te drukken en schoot de bal hard tegendraads in de goal. Een hele belangrijke treffer zo vlak voor de rust!

Na rust ging Den Ham duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en zij hadden dan ook het meeste balbezit. Door onze goede verdedigende organisatie wisten ze echter nauwelijks gevaarlijk te worden, terwijl wij in de omschakeling wel onze kansen kregen, en wisten te verzilveren. Tom Lankamp zette zijn naam voor de tweede keer op het bord door een bal uit een op het oog kansloze situatie van grote afstand over de keeper in het net te schieten.

Denian Twellaar gooide vervolgens de wedstrijd definitief in het slot. Na een goede uitbraak konden Denian en Tom samen op de keeper af. Denian probeerde de bal in eerste instantie breed te leggen op Tom maar deze bal werd onderschept. De bal viel echter weer voor de voeten van Denian en voor hem was het nu een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven.

Na de 3-0 probeerde Den Ham het nog wel, maar met steeds minder overtuiging waardoor het ons weinig moeite kostte om overeind te blijven en de overwinning over de streep te trekken. Zo wisten we bij de rentree in de eerste klasse meteen onze eerste driepunter in de wacht te slepen.

Volgende week gaan we proberen het goede begin een passend vervolg te geven in de wedstrijden tegen WVF 2.