Staphorst legt Excelsior'31 op de slachtbank (5-0) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Staphorst legt Excelsior'31 op de slachtbank (5-0) (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

​* Reactie Boy Boeloerditi

* Reactie Peter Wesselink

Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 heeft uit bij Staphorst niet bepaald aan klantenbinding gedaan. De fysiek sterke thuisploeg won met maarliefst 5-0. Na een half uur voetballen was er verdedigend gezien nog niet heel veel aan de hand, maar aanvallend liet de ploeg van Peter Wesselink niets zien.

Staphorst kreeg daarna een penalty van scheidsrechter Ter Brake, nadat Boy Boeloerditi bij een vrije trap in duel was met een tegenstander. Volgens Ter Brake was dit goed genoeg voor een penalty, die benut werd door Rob Mijnheer. Even later veroorzaakte  Boy Boeloerditi wederom een penalty, nadat een speler van Staphorst slim tegen hem opliep. Rob Mijnheer ging wederom achter de bal staan. Zijn schot werd eerst nog gered door Melvin Koetsier, maar in tweede instantie kon hij de rebound simpel binnenschieten.

Excelsior'31 dacht met een 2-0 achterstand de rust in te gaan, maar niets bleek minder waar. Martijn Brakke zette de 3-0 op het scorebord, uit wederom een standaardsituatie.

Na rust viel er voor Excelsior'31 weinig meer te winnen, het werd al snel 4-0 door Martin van 't Ende en in de 70e minuut maakte Camiel Fidon de 5-0. Een dik verdiende overwinning voor Staphorst. Een harde klap voor de Rijssenaren, die volgende week getergd zullen zijn om uit bij CSV Apeldoorn aan eerherstel te doen. Het duel in Apeldoorn begint om 15.00 uur.

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Daan Ligtenberg, Patrick Jurgens, Dylan Vosskühler (46. Mitch Stockentree), Boy Boeloerditi (70. Michel Gerritsen Mulkes), Melvin Velthuis, Niek Davina, Cem Köse (46. Gradus Hempenius), Hielke Penterman, Patrick Gerritsen

Staphorst - Excelsior'31 5-0 (3-0)
30. Rob Mijnheer 1-0 (strafschop)
39. Rob Mijnheer 2-0 (strafschop)
45. Martijn Brakke 3-0
60. Martin van 't Ende 4-0
77. Camiel Fidom 5-0