Excelsior'31 3 met ruime cijfers langs WVF 2

Foto bij Excelsior'31 3 met ruime cijfers langs WVF 2

WVF 2 – Excelsior’31 3 1-4 (0-1)

(verslag door Gerald Harbers)

Na een sterk begin van het seizoen (3-0 winst op Den Ham) was het tijd voor de 2e competitiewedstrijd van het seizoen. Het was een stralende en warme zaterdag ochtend. De strijders van Excelsior’31 3 kwamen 1 voor 1 in de vroegte van de morgen uit bed, ze moesten immers om 10:30 al aanwezig zijn, op één na. Onze grote leider Tuute hield zijn horizontale houding aanzienlijk langer vast dan de overige strijders.

Dat komt zo, onze Tuute was omeunig slecht in de balg. ‘voedselvergiftiging’ was de verklaring die Tuute met grote pijn in zijn hart gaf. Gelukkig maakt 1 man geen team en was het tijd voor onze vieze leidert Theun om aan te treden.

Het team met strijders reisde af richting Zwolle met 1 missie ‘3 punten pakken en snel weer noar tuus’. Een dampend kunstgrasveld was het decor voor vandaag. Het veld lag er strak gemaaid bij in het warme Zwolle.

Opstelling:
Frank Beltman (keepert), Jacco Vis, Luuk Beldman, Gerald Harbers, Mathai Kahraman, Geert Slagman, Theun Brandriet (captain), Muel Kool, Tom Lankamp, Sven Jagersma (Barnd Hammer), Denian Twellaar.

In de eerste vijf minuten was de wedstrijd wat onrustig, sommige spelers hadden even moeite om hun draai te vinden. Het spel was evenwichtig en beide ploegen wisten geen grote kansen te creëren. Halverwege de eerste helft schoot onze vieze aanvoerder krachtig na een goede actie van Muel, helaas belandde dit schot bij de keepert terecht.

Op een schoonheidsfoutje bleef de verdediging van de uitploeg sterk op de been, en gaf het niks weg. Zo was het voor Frank een rustige eerste helft en kon hij mooi toekijken. Zo’n 23 seconden voor rust was het dan zover. Het goed en verschrikkelijk effectief uitverdedigen van Excelsior’31 3 liet zijn ware aard zien.

Een kort balletje van Jacco op Muel ter hoogte van de 16 op eigen helft was het begin. Muel draait slim weg en geeft een formidabele bal richting de voorhoede en zet Tom op deze wijze fantastisch 1 op 1 met de keepert. Tom, de rust himself prikte de bal er beheerst in. 0-1 Rust.

Na rust was het een kwestie van scoren en geen tegendoelpunten krijgen. “de eerste 5 minuten moet je oppassen, dan gaan ze komen, op jacht naar de 1-1” waren de woorden van de trainer in de kleedkamer. En hij had gelijk ook.

Zo’n 4 minuten na rust kwam de bal in onze 16 terecht, nadat Jacco enigszins ongelukkig dwars door een speler liep kent de scheids een penalty toe. 1-1. “Koppen omhoog, gas erop!”

Ongeveer 10 minuten later kregen we een corner. Geert ging er voor staan, en hij deed wat hij moest doen. Het was weliswaar op een manier die als ‘bijzonder’ beschreven kan worden, maar de bal kwam voor de goal en dan wel zo dat iemand die bal het net in kon mikken. Denian deed het! Niemand weet hoe, maar hij lag erin, 1-2. “We zijn er nog niet” werd er geroepen, dus werd er besloten om nog even door te drukken. Zo gezegd, zo gedaan.

Niet veel later wordt onze Tom, de rust himself weer losgelaten. Tom wordt diep weggestuurd en hij prikt de bal weer keurig achter de keepert. Een gevalletje ‘stond erbij en keek erna’.1-3 voor de uitploeg.

In de 60e minuut was het tijd voor de eerste en enigste wissel aan de kant van de Rijssenaren. Sven Jagersma verliet na een prima pot het strijdtoneel. Voor hem in de plaats kwam niemand minder dan Barnd Hammer. “Nu vasthouden” werd er hard geroepen na de 1-3 van Tom vanuit de achterhoede. Die overigens nog steeds niks weg gaf.

Denian had hier een iets andere gedachte over. Nadat hij keurig werd weggestuurd, stond ook hij 1 op 1 met de keeper. Ook voor hem was dit geen enkel probleem. Zonder enige twijfel, onzekerheid of onkunde werkte Denian de bal achter de keepert in het net. 1-4 voor de strijders.

WVF probeerde nog wel wat bij Excelsior’31. Dit zorgde ervoor dat de defensie tegenover 5 aanvallers kwam te staan. Theun en Geert zakten iets in, en zo waren ook 5 aanvallers geen probleem voor de defensie. Die nog steeds stond als een huis.

De scheids vond het na 90 minuten mooi geweest, net als de spelers & gaf het eindsignaal. 6 punten uit 2 wedstrijden voor Excelsior’31 3 zijn een feit.

Volgende week zal geprobeerd worden dit aantal met zo’n 50% te verhogen tegen de Vroomshoopse Boys 2 op de Belt.