Wereldgoal Daan Kreijkes helpt reserves Excelsior'31-zaal niet

Foto bij Wereldgoal Daan Kreijkes helpt reserves Excelsior'31-zaal niet

Samenvatting Excelsior'31 2 - Morado CF 1, met dank aan Jan Nijkamp (helaas ontbreekt de 0-1 en 1-1)

Afgelopen donderdag hebben de reserves van Excelsior'31-zaal de eerste thuiswedstrijd met 1-4 verloren. Tegenstander Morado CF 1 uit Nijmegen bleek een maatje te groot voor de thuisploeg en besliste de wedstrijd in een paar minuten.

De selectie van het tweede team van Excelsior'31 heeft een behoorlijk ander gezicht gekregen. Tom Kamphuis, Rik Harbers en Marien Baan zijn overgeheveld naar het eerste team, Niek Haase is gestopt vanwege prive-redenen en Miguel Parera is terug naar zijn oude liefde SVVN. Hiervoor in de plaats zijn John Lubbers en Willard Baan vanuit het eerste team gekomen en daarnaast zijn de talenten Sander Wessels en Bart Pongers nieuw. Tot slot is Daan Kreijkes vanuit het derde terug in het tweede team.

Door al deze mutatie zijn de automatismen nog onvoldoende in het spel van Excelsior'31 geslepen. De eerste helft ging het gelijk op en Daan Kreijkes scoorde na een 0-1 achterstand een schitterende treffer met een prachtige volley. Na rust was er onvoldoende contact tussen de aanval en de verdediging en werd er op zeer ongelukkige momenten balverlies geleden. Degradant uit de topklasse Morado CF wist hier wel raad mee en counterde snel naar een 1-3 voorsprong. Excelsior'31 probeerde nog terug te komen, maar de kansen die er waren, werden niet benut. Na de 1-4 van Morado CF was de wedstrijd beslist en leed Excelsior'31 de eerste thuisnederlaag, waar het vorig seizoen over het hele seizoen slechts eenmaal thuis verloor.

Aankomende maandag speelt Excelsior'31 2 uit bij titelkandidaat ZVV Twente. De week erop staat de derby tegen Almelo FC op het programma, het weerzien met de oud-spelers Gilano Samangoen en de gebroeders Oraile.

Doelpunt Excelsior’31 2: Daan Kreijkes

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Willard Baan (keeper) Remco Haan, Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Daan Kreijkes, John Lubbers, Sander Wessels, Bart Pongers
Speler/coach: Gerald Keizer
Assistent: Arjan Kistemaker