Excelsior'31 2 zorgt voor eerste puntenverlies koploper Sparta Nijkerk 2

Foto bij Excelsior'31 2 zorgt voor eerste puntenverlies koploper Sparta Nijkerk 2

(verslag door Aniek Averesch
Koploper Sparta Nijkerk 2 was zaterdag de ploeg die op het hoofdveld tegenover Excelsior'31 2 stond. Vast stond dat het een spannende wedstrijd zou worden, tegen de sterke Nijkerkers. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Sparta Nijkerk 2 was voetballend in de eerste helft sterker dan de Rijssenaren, van kansen voor de bezoekers was er echter nauwelijks sprake.

Sparta Nijkerk 2 is een ploeg die weet hoe het op moet bouwen en daarom was de taak voor de ploeg van trainer Fethi Ozerdogan overduidelijk: de tegenstander vastzetten!

Na 44 minuten te hebben gespeeld was het Marco Ten Bolscher die een wijziging op het scorebord wist aan te brengen, in het voordeel van de Rijssenaren, 1-0. In de rust werd de conclusie getrokken dat het nog een hele kluif zou worden om de overwinning veilig te stellen.

Sparta Nijkerk 2 had, ondanks de 1-0 achterstand, laten zien gevaarlijk uit de hoek te kunnen komen. Aan Excelsior'31 2 de schone taak om het dreigende gevaar in te dammen.

In de 52e minuut werd de stand dan ook gelijkgetrokken. In de tweede helft waren er voor zowel Excelsior'31 2 als Sparta Nijkerk 2 grote kansen die het verschil hadden moeten maken, wat niet gebeurde.

Conditioneel moest Sparta Nijkerk in de laatste fase van de tweede helft het onderspit delven tegen een fitter Excelsior'31 2, helaas wisten de Rijssenaren niet tot scoren  te komen. Het bleef 1-1, voor beide ploegen een eindstand om tevreden mee te zijn.

Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij DVS'33 Ermelo 2. De wedstrijd begint om 12.00 uur.