Excelsior'31 in slotfase voorbij ACV (3-2) (samenvatting & foto's geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 in slotfase voorbij ACV (3-2) (samenvatting & foto's geplaatst)

Excelsior'31 in slotfase voorbij ACV (3-2) (samenvatting & foto's geplaatst)

* Klik hier voor 106 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Bert Jansen (interviews), Jarnik Busscher (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Hakim Ezafzafi



* Reactie Peter Wesselink



Door Martin Klaassen

Excelsior’ 31 moest vorige week de winst aan CSV Apeldoorn laten, toch waren er lichtpuntjes en tekenen van herstel waar te nemen. Om uit de onderste regionen te raken, zou een overwinning op koploper en angstgegner ACV voor het vertrouwen bijzonder welkom zijn. Excelsior'31 trainer Peter Wesselink bracht ten opzichte van zijn startende 11 in Apeldoorn (4-2 verlies tegen CSV) één wisseling door in zijn basisformatie. Op het middenveld maakt Boy Boeloerditi plaats voor Michel Gerritsen Mulkes.

Het goede gevoel was overduidelijk meegenomen uit Apeldoorn. Excelsior’31 schoot tegen ACV uit de startblokken. Al 5 minuten stond Cem Köse voor ACV-doelman Ben Wormmeester. De slappe inzet werd eenvoudig gekeerd. De manier waarop de kans werd gecreëerd gaf de roodwitte burger moed. Het was het startsein van meer. Excelsior’31 begon er ouderwets op los te combineren en opende in de 6e minuut de score via Hielke Penterman. Voordat de Tubbergenaar de voorzet van Patrick Gerritsen tegen de touwen drukte drukte, ging de bal vlot van voet tot voet.

Excelsior’31 oogde fris, was bedrijvig en koploper ACV had geen antwoord klaar. In de 16e minuut was het 2-0. Patrick Jurgens zag Hielke Penterman diep gaan en legde de bal over de verdediging. Penterman nam de bal rustig aan en verschalkte Wormmeester.

Er leek een grotere marge in de maak. ACV bleef afwachtend spelen, wist amper een persoonlijk duel te winnen en leek bang voor meer averij. Excelsior’31 had ACV in de hoek, maar hield de tegenstander staande door goede kansen (van Gerritsen, Velthuis en Davina) te missen. In het bijzonder de prachtige aanval in de 39e minuut, met een Hielke Penterman aan de basis en een poging van Cem Köse aan het eind, had een doelpunt verdiend.

In de rust hadden de gasten uit Assen waarschijnlijk een goede peptalk van trainer Fred De Boer gehad. Er werd collectief meer druk op Excelsior’31 gezet. Er werd meer weerwerk gevraagd. Excelsior’31 trok zich iets te ver terug en ACV versierde meer dode spelsituaties. Momenten Excelsior’31 nog wel eens moeite mee heeft. In de 61e minuut kwam een vrije trap vanaf links, nadat de bal in het strafschopgebied bleef liggen, voor de voeten van John van Dalen. De centrale verdediger maakte de aansluitingstreffer.

Goede verdedigende intercepties voorkwamen daarna een snelle gelijkmaker. Toch was de onrust bij de thuisspelende ploeg voelbaar. Het balbezit was vaak van korte duur. ACV nam steeds meer risico. Dit resulteerde in veel vrijheid voor de Excelsior-31-voorhoede. Een aantal perfecte gelegenheden om de zege definitief veilig te stellen stapelden zich op. Cem Köse was met een schot op de paal bijzonder dichtbij.

Het deksel op de neus verhaal ging daarna op. ACV liet zien hoe efficiënt het kan. Uit een van de spaarzame mogelijkheden werd direct toegeslagen. Thomas Mezemaekers zijn schot, genomen van buiten het strafschopgebied, was Melvin Koetsier te machtig. Het ongeloof en afgrijzen bij de Excelsior’31-aanhang was duidelijk waar te nemen.

Het moegestreden ACV rekende zich al rijk, maar Hakim Ezafzafi stak daar in de 86e minuut een stokje voor. De topscorer van twee seizoenen terug schoot van afstand met scherp en zorgde ervoor dat er bij Excelsior’31 weer wat te lachen valt.

Excelsior'31 – ACV: 3-2 (2-0)

Doelpuntenmakers:

6. Hielke Penterman 1-0, 16. Hielke Penterman 2-0, 61. John van Dalen 2-1, 82. Thomas Metzemaekers 2-2, 86. Hakim Ezafzafi 3-2

Gele kaarten:

Hielke Penterman, Lars Kamperman Leferink (Excelsior’31) , Nick Westebring (ACV Assen)

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Patrick Jurgens, Daan Ligtenberg, Melvin Velthuis, Michel Gerritsen Mulkes (90. Jurriaan Seppenwoolde), Amanuel Isa (21. Boy Boeloerditi), Niek Davina, Cem Köse, Hielke Penterman, Patrick Gerritsen (74. Hakim Ezafzafi)

ACV: Ben Wormmeester, Guus de Vries, John van Dalen, Daniel Schans, Imre de Jonge, Haaye Feenstra (48. Nick Westebring), Willem de Jong, Thomas Metzemaekers, Saber Hendriks, Arjen Hagenauw (36. Jonah van der Werf), Dennis Molema (77. Erik Eleveld)

 

Kalender icoon zondag 25 september 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers