Excelsior’31-zaal 2 pakt overwinning in heerlijke derby

Foto bij Excelsior’31-zaal 2 pakt overwinning in heerlijke derby

Excelsior’31-zaal 2 pakt overwinning in heerlijke derby

Samenvatting Excelsior'31 2 - Almelo FC 1, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond was het bovengemiddeld druk in sporthal de Reggehal. Niet verwonderlijk, want de veelbelovende competitiewedstrijd tegen buurman Almelo FC 1 stond op het programma. Een wedstrijd die altijd op het scherpst van de snede wordt gespeeld, iedereen net even een tandje harder werkt en vooral een wedstrijd waar het publiek als extra man de tegenstanders (en scheidsrechter) imponeert.

Gerald Keizer nam als coach plaats op de bank. Leider en vakantieganger Arjan Kistemaker moest, genietend van heerlijk weer, een drankje, een lekker hapje en serene rust, de wedstrijd helaas missen. Hij werd vervanger door Ichtus Rahanra, coach van het 1e. De wedstrijdselectie van de rood-witten was er eentje om je vingers bij af te likken. Het was een mix van ervaring, individuele kwaliteiten en energieke jeugd. Zo waren ook 1e-teamspelers Henk Lankamp (a.k.a. Kasper Dolberg) en Nikzad Mahbobi opgenomen in de wedstrijdselectie. Kleine smet: Remco Haan haakte in de warming-up licht geblesseerd af.

De scheidsrechter gaf het beginsignaal, en direct werd duidelijk dat het een geweldige wedstrijd zou worden. De Excelsioren kregen direct al een grote kans, maar deze werd niet benut. John Lubbers vond, met een knappe diagonale pass, de volledig vrijgelaten Daan Kreijkes. Het schoot de bal echter op de paal. Almelo drong daarna wat sterker aan, maar hun schoten gingen naast het doel, of werden gepakt door de sterk keepende Willard Baan. Via een snelle uitbraak wist Excelsior onder de druk uit te voetballen. Henk Lankamp zetten zijn lichaam goed in, draaide weg bij zijn directe tegenstander en rondde, één op één met de keeper, beheerst af: 1-0 voorsprong. Maar de Almeloërs hielden goed druk op de Rijssenaren. Oud-Excelsioor en keeper Vicente Hesselink  nam een afvallende bal heerlijk op de pantoffel, maar Willard Baan wist de bal op imponerende wijze uit het doel te ranselen, net als de daaropvolgende rebound voor de voormalig eersteteamspeler Gilano Samangoen. Ruststand 1-0.

Direct na rust kwam Excelsior met een man minder te staan, doordat Nikzad Mahbobi een overbodige gele kaart pakte. De Almeloërs speelden dit goed uit en kwamen langszij. Even leek het alsof ze de wedstrijd naar zich toe trokken, maar door een slimmigheidje van de ervaren John Lubbers  kreeg ook een speler van Almelo FC een gele kaart. Dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Henk Lankamp, die attent reageerde op de rebound, aangezien Daan Kreijkes opnieuw een goede pass van John Lubbers op de paal mikte. Opluchting bij de Rijssenaren. De opluchting werd nog groter toen Henk Lankamp, met een Bergkampiaanse aanname, in twee instanties de 3-1 op het scorebord zette. Toen John Lubbers een vrije trap laag en snoeihard in de onderhoek schoot, leek de overwinning zeker. Normaalgesproken, maar niet in deze Twentse versie van Nederland-Duitsland. Almelo FC trok nog één keer alles uit de kast. Met een meevoetballende keeper probeerde het om terug te komen in de wedstrijd. En met succes. Gilano Samangoen wist, met een prachtig geplaatste bal in de kruising, eindelijk Willard Baan te passeren. Nog even billenknijpen, zeker toen Excelsior nog een paar keer van afstand naast het lege doel schoot, maar na het eindsignaal van de keurig fluitende scheidrechter was de buit binnen. De spelers blij, het publiek vermaakt, een prachtige derby.

Aanstaande maandag wacht de volgende wedstrijd voor de Rijssenaren. Dan staat de uitwedstrijd in Denekamp tegen DZVV/Fabri.nl op het programma. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.

Kalender icoon zaterdag 1 oktober 2016 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers