Excelsior'31 pakt in blessuretijd 3 punten in Nijkerk (samenvatting online)

Foto bij Excelsior'31 pakt in blessuretijd 3 punten in Nijkerk (samenvatting online)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Lars Kamperman Leferink

* Reactie Jurriaan Seppenwoolde

* Reactie Peter Wesselink

Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 heeft zaterdagmiddag 3 punten overgehouden aan het uitduel tegen NSC Nijkerk. In blessuretijd wonnen de Rijssenaren met 1-2!

Excelsior'31 begon goed aan het duel en nam het initiatief in de wedstrijd. Via Cem Köse en Patrick Gerritsen kreeg de ploeg van trainer Peter Wesselink een aantal goede mogelijkheden maar deze troffen geen doel. Ook scheidsrechter Andries Dijkstra werkte daar niet aan mee, zowel Hielke Penterman als Patrick Gerritsen werden ten val gebracht in het strafschopgebied, maar Andries Dijkstra vond het niet zwaar genoeg om de bal op de stip te leggen.

Een andere tegenvaller voor Excelsior'31 was het uitvallen van verdediger Melvin Velthuis. Hij moest het veld na een half uur verlaten met een knieblessure, Jurriaan Seppenwoolde werd zijn vervanger. NSC Nijkerk kwam beter in de wedstrijd en vlak voor rustsignaal kopte Nico van den Brom de 1-0 binnen.

Na rust moest Excelsior'31 nog even bijkomen van de klap die het voor rust kreeg, waardoor Daan Ligtenberg aan de noodrem moest trekken. Hij ontving de gele kaart en scheidsrechter Andries Dijkstra gaf een vrije trap op randje zestien. Toch was het de grensrechter die het beter had gezien en beweerde dat Daan Ligtenberg de overtreding binnen het strafschop gebied had gemaakt. 47 seconden na de overtreding werd er alsnog een penalty gegeven, wat uiteraard leidde tot ongeloof bij de rood-witten. Yannick Cornelisz mocht het klusje klaren voor NSC maar doelman Melvin Koetsier kon de bal uit zijn linkerhoek tikken. Achteraf gezien gerechtigheid, aangezien de beelden van Excelsior'31 TV uitwezen dat het een onterechte penalty was.

Excelsior'31 leefde dus nog en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de 65e minuut. Een hoekschop van Patrick Gerritsen kwam op het hoofd van 'invaller' Hakim Ezafzafi en Lars Kamperman Leferink gaf, om aan alle onzekerheid een einde te maken, het laatste tikje (voor of achter de lijn?).

Daarna nam Excelsior'31 het initiatief en het was dan ook Patrick Gerritsen die de 1-2 op zijn schoen had, maar hij raakte de paal.

Diep in blessuretijd kwam Excelsior'31 nog een keer in de zestien van NSC. Hielke Penterman werd onderuit gehaald en scheidsrechter Andries Dijkstra floot dit keer wel onmiddellijk naar de stip. Hielke Penterman klaarde de klus en zo nam Excelsior'31 toch nog drie punten mee uit Nijkerk.

Volgende week zaterdag staat voor Excelsior'31 de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys op het programma, dit duel op sportpark De Koerbelt begint om 14.30 uur.

NSC Nijkerk - Excelsior'31 1-2 (1-0)
45. Nico van den Brom 1-0