Excelsior'31 2 maatje te groot voor CSV Apeldoorn 2

Foto bij Excelsior'31 2 maatje te groot voor CSV Apeldoorn 2

Verslag door Aniek Averesch
Zaterdag was het hoofdveld van sportpark De Koerbelt het toneel voor de veelbelovende wedstrijd tussen Excelsior'31-2 en CSV Apeldoorn 2.  Het zou niet makkelijk worden en er werd afgelopen week keihard getraind in voorbereiding op de wedstrijd. CSV Apeldoorn 2 won de laatste wedstrijd tegen AZSV met 5-0 en aan zo'n uitslag wilden de Rijssenaren alles behalve meewerken.

Om half 3 klonk het fluitsignaal en de aftrap was voor CSV. Al na 1 minuut speeltijd gaf de scheidsrechter een terechte vrije trap in het voordeel van Excelsior'31. Overleg vond plaats tussen Frank Averesch en Matthijs Boerman, die overigens weer hersteld was na een vervelende enkelblessure. Boerman was het die zijn aandeel in het team bewees en schoot doelbewust de 1-0 in de rechter bovenhoek.

De toon was gezet en een wat ontsteld Apeldoorn stond even te kijken. Echter duurde dit niet lang en in de 9e minuut werd de stand gelijk getrokken. De taak aan Excelsior'31 om de knop weer om te zetten en gewoon weer te gaan voetballen. In de rest van de eerste helft volgden voor de Rijssenaren veel grote kansen, maar benut werden ze niet.

Vlak voor rust gaf de scheidsrechter te kennen een blessure te hebben en na precies 45 minuten werd er gefloten. Er moest een vervangende scheidsrechter worden gezocht maar dit voorval leek makkelijker gezegd dan opgelost. Inmiddels tikte de klok door en het oponthoud zorgde zeker voor verwarring.

De taak was om de hoofden koel te houden en dit om te zetten in positieve energie. Uiteindelijk kon het spel hervat worden en al snel bleek dat de tegenstander er niet fitter op was geworden. Excelsior'31 beet keihard toe en Stephan Jansen bracht het duidelijke keerpunt in de wedstrijd. 2-1 kwam op het scorebord.

Dit doelpunt gaf Excelsior vleugels en het spel werd nog beter. Opnieuw vele kansen voor de thuisploeg. Na 25 minuten bewees het gouden duo Jorrick Calkhoven en Frank Averesch hun waarde. Een geweldige assist van Niek op Frank resulteerde in een 3-1 en kort daarop was het Jorrick Calkhoven in eigen persoon die prachtige binnenschoot, 4-1, CSV wist niet wat het overkwam en het geluid vanuit de dug-out verstomde. Als kers op de taart was het opnieuw Frank Averesch die met zijn 'gouden linker' er 5-1 van maakte, dit keer na een assist van Jorrick..

Een warrige maar prachtige wedstrijd waar nog vaak op teruggeblikt zal worden. Volgende week geen prestatieverlof, er zal weer keihard getraind worden in loop naar de uitwedstrijd tegen DZC'68 (Doetinchem) die om 11.45 uur zal worden gespeeld