16-jarige Sander Wessels beslissend voor zaalvoetballers Excelsior'31 2

Foto bij 16-jarige Sander Wessels beslissend voor zaalvoetballers Excelsior'31 2

Samenvatting DZVV/Fabri.nl 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen maandag hebben de reserves van Excelsior'31 de lastige uitwedstrijd in Denekamp met 1-4 gewonnen van DZVV/Fabri.nl 1. Na een ruststand van 0-1 liep Excelsior'31 na de rust uit en deed het goede zaken in de grensstreek. Supertalent Sander Wessels scoorde zijn eerste twee doelpunten voor Excelsior'31 en ook nieuwkomer Bart Pongers scoorde van grote afstand via de lat. Door deze overwinning stijgt Excelsior'31 naar een plek in de middenmoot met uitzicht op de subtop.

Uit in Denekamp had Excelsior'31 al een paar jaar niet meer gewonnen. Na de prachtige overwinning tegen Almelo FC vorige week was het ook zaak om deze maandagavond scherp te zijn in Denekamp. Met gedisciplineerd spel in de eerste helft gaf Excelsior'31 weinig kansen weg en was het keeper Willard Baan die zijn verdediging goed neerzette. Aan de kant zat zijn broer Erik Baan die deze avond de nog van zijn welverdiende vakantie genietende Arjan Kistemaker verving. Halverwege de eerste helft kwam Excelsior'31 op voorsprong door nieuweling Bart Pongers die met een fantastisch schot van iets over de middenlijn via de lat kiezelhard scoorde.

In de rust werd er op gehamerd om iets sneller aan te sluiten op het moment dat de voorwaartsen zouden worden aangespeeld. Direct na de rust profiteerde John Lubbers hiervan na goed aangeven van Daan Kreijkes. Na een mooie counter scoorde ook Sander Wessels zijn eerste doelpunt op aangeven van Gerald Keizer. Na de 1-3 van DZVV/Fabri.nl scoorde Sander Wessels nogmaals beheerst.

Door deze tweede overwinning op rij start Excelsior'31 nu met zes uit drie, een degelijke start. Volgende week spelen de reserves van Excelsior'31 niet. De eerstvolgende thuiswedstrijd is donderdag 20 oktober om 20.00 uur thuis tegen Gonemo/Redox. Hier staat de legendarische Tonnie Hofmeijer onder de lat, dus spektakel gegarandeerd.

Doelpunten Excelsior'31 2:
Sander Wessels (2), Bart Pongers en John Lubbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2:
Willard Baan (keeper), Sander Kwintenberg, Remco Haan, Gerald Keizer, Bart Pongers, Sander Wessels, Daan Kreijkes en John Lubbers
Speler/Coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan