Invaller Frank Averesch schiet Excelsior'31 2 langs vv Oldenzaal 1

Foto bij Invaller Frank Averesch schiet Excelsior'31 2 langs vv Oldenzaal 1

Maandag 24 oktober stond om 20.00 uur in Oldenzaal de eerste ronde van de districtsbeker op het programma. De poulefase werd door Excelsior'31 2 zeer overtuigend gewonnen met overwinningen op Rijssen Vooruit 1 (4-0), s.v.Enter 1 (6-0) en Bornerbroek 1 (5-0). In de eerste ronde van de knock out fase werd er een uitwedstrijd geloot bij vv Oldenzaal 1, uitkomend in de 3e klasse zondag.

Excelsior'31 2 begon in de volgende opstelling:
Mart Nieuwenhuis (k), Stephen Jansen, Stijn Beverdam, Gert-Jan Schultink, Wouter Dittrich, Denian Twellaar (65. Mathay Kahraman), Niek Averesch (45. Nick Haasse), Tom Lankamp, Naut Dirksen (75. Kevin Jansen), Mathijs Boerman en Yorrick Calkhoven ( 45. Frank Averesch)

Excelsior'31 2 begon slordig aan de wedstrijd, er werd in de eerste helft te weinig inzet getoond  en daardoor konden de spelers van vv Oldenzaal steeds beter in de wedstrijd komen. Toch had Excelsior'31 2 een paar behoorlijke kansen maar verzuimden we de 0-1 te maken.

Dom bal verlies op de helft van vv Oldenzaal resulteerde in een counter van de gastheren. Uit deze counter ontstond uiteindelijk een corner. Deze corner werd binnengewerkt bij de 1e paal en we stonden dus na 35 minuten spelen met 1-0  achter. Corners tegen waren vandaag zeer gevaarlijk omdat we in vv Oldenzaal 1 een fysiek sterke ploeg troffen. Rust 1-0

In de rust werd er aan de kant van Excelsior'31 2 twee maal gewisseld. Yorrick Calkhoven werd vervangen door Frank Averesch en Niek Averesch werd vervangen door Nick Haasse. In de eerste minuut van de tweede helft kwamen we goed door over links. Denian Twellaar wist met een goede lage voorzet Frank Averesch te bereiken. Die maakte er bij zijn eerste balcontact 1-1 van.

Nog geen minuut later hetzelfde recept, aanval over links, Frank Averesch maakte met zijn tweede balcontact en  zijn tweede treffer van de avond, 1-2! Na deze twee vroege goals moest vv Oldenzaal 1 komen, hierdoor lag er dus veel ruimte voor de counter. Het was dan ook niet verrassend dat we uit een counter de 1-3 maakten. Een corner van vv Oldenzaal werd goed weggewerkt door de verdedigers van Excelsior'31 2. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Frank Averesch die zijn 3e van de avond maakte.

Oldenzaal was na deze treffer geknakt en Excelsior'31 2 creëerde rustig door. Het was uiteindelijk invaller Kevin Jansen die na een bal vanuit het middenveld eerder bij de bal was dan de keeper, de keeper rustig omspeelde en de bal in het lege doel schoof, 1-4.