Gehavend Excelsior'31 pakt 3 punten in Groningen (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Gehavend Excelsior'31 pakt 3 punten in Groningen (samenvatting geplaatst!)

Gehavend Excelsior'31 pakt 3 punten in Groningen (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

 

* Reactie Frank Averesch



* Reactie Melvin Velthuis



* Reactie Peter Wesselink



​* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Een gehavend Excelsior'31 heeft zaterdag drie punten meegenomen uit Groningen. Op bezoek bij Oranje Nassau werd het 1-3 voor de Rijssenaren. 

Excelsior'31 kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerden Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Daan Ligtenberg, Michel Gerritsen Mulkes, Marco ten Bolscher en Patrick Gerritsen. Dit betekende dat er basisplaatsen waren voor o.a. Boy Boeloerditi, Jasper Veltkamp en Gradus Hempenius. 

Excelsior'31 begon goed aan het duel. Cem Köse had al na zes minuten de 0-1 op zijn schoen, maar hij schoot naast. Oranje Nassau loerde met name op de counter. De eerste keer dat de thuisploeg in de buurt van Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier kwam was het gelijk raak. Getuar Derguti schoot van afstand de bal laag in de verre hoek, 1-0 na 20 minuten. 

Excelsior'31 raakte echter niet in paniek. Het bleef combineren en dat werd beloond. In de 33e minuut was het Cem Köse die de bal na een klutssituatie, via een Oranje Nassau speler, binnenschoot. Gradus Hempenius was nog dichtbij de 1-2, maar zijn schot werd gekeerd door ON-doelman Alex van Stralendorff. 

Na rust kwam Excelsior'31 goed uit de startblokken. Jasper Veltkamp was dichtbij een treffer, na een goede voorzet van Gradus Hempenius. Tien minuten in de tweede helft kwam rechtsback Lars Kamperman Leferink mee op, hij gaf de bal op een presenteerblaadje voor Cem Köse, die simpel de 1-2 binnen kon tikken. Een verdiende voorsprong voor de Rijssenaren. 

Peter Wesselink moest vervolgens noodgedwongen een wissel toepassen. Boy Boeloerditi verliet met een ribblessure het veld en werd vervangen door Frank Averesch. Doordat even later ook Jasper Veltkamp en Gradus Hempenius het veld verlieten voor Mitch Stockentree en Dylan Vosskühler was Excelsior'31 even zoekende. Oranje Nassau drong aan en trof zelfs, met een afstandsschot, nog de paal. 

Vanaf het moment dat Oranje Nassau één op één ging spelen, waren het de Excelsior'31-invallers die de wedstrijd in het slot gooiden. Dylan Vosskühler gaf de bal diep op Mitch Stockentree, die vervolgens de keeper voorbij speelde en de bal gaf aan Frank Averesch, die de 1-3 binnenschoot. Een mooi moment voor Frank Averesch, die normaliter in het tweede elftal speelt en door de blessuregolf een kans kreeg in de hoofdmacht. 

Door de 1-3 overwinning stijgt Excelsior'31 naar de zesde plek op de ranglijst, met vier punten achterstand op koploper ACV. Volgende week zaterdag speelt Excelsior'31 thuis tegen Eemdijk, het duel op De Koerbelt begint om 14.30 uur. 

Oranje Nassau - Excelsior'31 1-3 (1-1)
20. 1-0  Getuar Derguti
33. 1-1  Cem Köse
56. 1-2  Cem Köse
86. 1-3  Frank Averesch

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Jurriaan Seppenwoolde, Patrick Jurgens, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi (60. Frank Averesch), Niek Davina, Gradus Hempenius (80. Dylan Vosskühler), Jasper Veltkamp (75. Mitch Stockentree), Cem Köse

Kalender icoon zondag 6 november 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers