Ruime zege voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Ruime zege voor zaalvoetballers Excelsior’31

APELDOORN / RIJSSEN - Excelsior’31 heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen de reserves van WSV gewonnen. In Apeldoorn was het een maatje te groot voor de gastheren en won het met 2-6.

Bij rust leidde de ploeg van coach Ichtus Rahanra met 0-2 dankzij treffers van Nikzad Mahbobi en Tom Kamphuis. Excelsior’31 was de bovenliggende ploeg, al zag dat in de eerste paar minuten van de wedstrijd er niet naar uit. Excelsior’31 kwam namelijk vroeg in de wedstrijd twee minuten met een man minder te staan na een onterechte gele kaart voor Nikzad Mahbobi, die overduidelijk de bal speelde. De arbiter van dienst had netjes gezegd niet zijn beste avond, want hij zag even daarvoor een doelpunt van WSV over het hoofd. Dit kwam Excelsior’31 niet slecht uit, want het speelde hierna steeds beter.

Na rust liepen de Rijssenaren door doelpunten van Nikzad Mahbobi en tweemaal Rik Harbers uit naar een comfortabele 0-5 voorsprong. Mahbobi schoot een strafschop feilloos binnen, nadat hij zelf een prachtig doelpunt leek te maken, maar hij de bal door een speler van WSV van de doellijn zag slaan. Deze speler werd dan ook met een terechte rode kaart van het veld gestuurd. Dit was ook de enige terechte kaart van de wedstrijd. Discutabele beslissingen zorgden dat het met nog tien minuten te spelen toch weer spannend leek te gaan worden. Waar Maarten Postma tegen een gele kaart aanliep, moest Tom Kamphuis even later het veld zelfs met een directe rode kaart verlaten.  Laatstgenoemde leek al vallend de bal per ongeluk tegen de armen te krijgen in de cirkel, maar van een scoringskans was geen sprake. Toch oordeelde de arbiter anders en werd de bal op de stip gelegd. Mede hierdoor werd de voorsprong verkleind naar 2-5. Excelsior’31 leek onder druk komen te staan, maar met zijn derde van de avond besliste Rik Harbers de wedstrijd, 2-6.

Excelsior’31 blijft door deze zege op de tweede plaats staan in de topklasse. Koploper Brasil’77 won haar wedstrijd ook en heeft een marge van vijf punten. De Rijssenaren zijn aankomende week vrij, maar de week daarop speelt het in sporthal de Reggehal in Rijssen de topper tegen koploper Brasil’77.

Doelpunten Excelsior’31: Rik Harbers (3), Nikzad Mahbobi (2) en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Tom Kamphuis, Rik Harbers en Sander Kwintenberg.
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel