Souverein Excelsior'31 verslaat ook Eemdijk (foto's/samenvatting geplaatst!)

Foto bij Souverein Excelsior'31 verslaat ook Eemdijk (foto's/samenvatting geplaatst!)

Souverein Excelsior'31 verslaat ook Eemdijk (foto's/samenvatting geplaatst!)

* klik hier voor (het 1e deel) van de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. De beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interviews door José Nijhof

 

​* Reactie Amanuel Isa



* Reactie Peter Wesselink



* Klik hier voor een reactie van Boy Boeloerditi, op Radio 350

* Verslag door Martin Klaassen

Excelsior'31-trainer Peter Wesselink hoefde weinig aan zijn basiself te veranderen. Patrick Gerritsen keerde na een blessure terug in de basiself. Dit ging ten koste van Jasper Veltkamp. Naast Veltkamp op de bank zaten: Wilco Nieuwenhuis, Mitch Stockentree, Stijn Beverdam en Hielke Penterman. Laatstgenoemde kon als de nood aan de man was invallen.

Nadat de beginfase was gebruikt om de sterke -en zwakke punten van de derde club uit Bunschoten-Spakenburg in kaart te brengen, liet Excelsior'31 aanvallend zien waartoe het in staat is. Gradus Hempenius kreeg de bal van Patrick Gerritsen en haalde in de 17e minuut verwoestend uit. De lange Eemdijk-doelman Gerben Ruizendaal rekte zich tot het uiterste en wist de bal uit de bovenhoek te tikken.

Het tweede kwartier van de wedstrijd liet zien wat vertrouwen met een team doet. Een stevig en betrouwbaar defensief fundament heeft zijn weerslag op het elftal. De vorm van de individuele spelers groeit en daarmee ook de kracht van het geheel. Excelsior'31 maakte zowel met- als zonder de bal een gedreven indruk. Hierdoor dwong het de tegenstander, gebruik makend van de aanwezige kwaliteiten, in de verdedigende stellingen.

Alleen een doelpunt ontbrak er nog aan. In de 22e minuut kreeg Amanuel Isa daar een optimale kans voor. De inzet van de aanvoerder werd via de voeten van de doelman gestuit. Ook Cem Köse deed op spectaculaire wijze een duit in het zakje. Zijn spectaculaire halve omhaal verdween net naast het doel. 

Ook Eemdijk wist een aantal keren voor Melvin Koetsier op te duiken. De jonge Argjend Selimi vond twee keer Melvin Koetsier op zijn pad. Vooral bij de inzet in de 34e minuut liet Koetsier zijn klasse zien. Met een uitgeschoven voet wist de doelman de bal van een doeltreffende koers te brengen.

Het bevrijdende doelpunt kwam in de tweede helft wel. Boy Boeloerditi was de brilstand duidelijk zat en trakteerde het publiek op een prachtig doelpunt. De middenvelder krulde in de 65e minuut de bal van grote afstand in de bovenhoek. Aan de bal zat naast effect zoveel snelheid dat doelman Ruizendaal geen enkele kans had.

Door het doelpunt moest Eemdijk het spelplan wijzigen. Dit was koren op de molen voor Excelsior'31. De roodwitte brigade liet de dominantie blijken. Eemdijk kon achter Excelsior'31 aanvangen. Het was voor Excelsior'31 nog wel zaak om zich naar een veilige driepunter te spelen. Dit gebeurde in de 76e minuut toen Amanuel Isa de bal op aangeven van Patrick Gerritsen binnenkopte. De doelpuntenverdubbeling bleek uiteindelijk bittere noodzaak. In de maakte Eemdijk-invaller Rutger Huygen een eretreffer. 

Excelsior'31 - Eemdijk 2-1 (0-0)

Doelpunten: 
 
57. Boy Boeloerditi 1-0
76. Amanuel Isa 2-0
90+1. Rutger Huygen 2-1
 
Opstellingen:
 
Excelsior'31: Melvin Koetsier, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis, Lars Kamperman Leferink, Boy Boeloerditi, Isa, Niek Davina (90. Mitch Stockentree), Cem Köse (86. Jasper Veltkamp), Gradus Hempenius, Patrick Gerritsen
 
Eemdijk: Gerben Ruizendaal, Justin Sporkslede (80. Benjamin Pruijs), Jan Pieter Hartog, Wouter Bout (46. Rutger Huygen), Nicky Baggelaar (65. Klaas Bout), Rogier Gilkes, Jordie Huijgen, Zeger Beukers, Argjend Selimi, Jan de Graaf, Sjohn van Gulik
Kalender icoon zondag 13 november 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers