Niveau beneden het vriespunt in Kampen, Excelsior'31 2 glijdt uit (1-0)

Foto bij Niveau beneden het vriespunt in Kampen, Excelsior'31 2 glijdt uit (1-0)

Niveau beneden het vriespunt in Kampen, Excelsior'31 2 glijdt uit (1-0)

Go Ahead Kampen 2 - Excelsior'31 2 1-0 (0-0)

Verslag door Aniek Averesch

Zaterdagochtend werd er om 10 uur verzameld en riep trainer Fethi Ozerdogan zijn Excelsior'31 2 bij elkaar op De Koerbelt voor de wedstrijdbespreking voor het duel tegen Go Ahead Kampen 2. Het beloofde een koude dag te worden maar de stemming zat er wel in. Die middag zou namelijk het jaarlijkse Oktoberfest op De Koerbelt op hun wachten, maar eerst moest er gevoetbald worden. 

Excelsior'31 2 ging met de volgende opstelling het veld in: Mart Nieuwenhuis (K), Nick Haase, Gertjan Schultink (C), Kevin Jansen,  Danny Schoenmaker, Stephen Jansen, Naut Dirksen, Wouter Dittrich, Mattijs Boerman, Denian Twellaar en Frank Averesch. Wisselspelers waren Marco Hopman en Mathay Karaman.

Om 12.45 uur werd er afgetrapt door spits Frank Averesch. Echter had de nummer 8 van Go Ahead Kampen 2 wel érg veel zin in de wedstrijd en veroorzaakt een valse start. Na het tweede fluitsignaal was de wedstrijd officieel begonnen. Go Ahead Kampen 2 zette meteen veel druk op de Rijssense verdediging, die overigens tactisch goed neergezet was.

Al vroeg in de wedstrijd was er een mogelijkheid voor Excelsior'31 2 en gaf Nick Haase een lange bal in de richting van Matthijs Boerman, die kon doorkoppen naar de volkomen vrijstaande Denian Twellaar. Echter ging de vlag omhoog door de Kampense grensrechter die een buitenspel-positie dacht te concluderen.

Go Ahead Kampen 2 hervatte snel het spel maar raakte even snel de bal weer kwijt, maar Excelsior'31 had geen enkele reden om hier met enige minachting over te spreken. De Rijssenaren kampten letterlijk met onnodig balverlies en hadden moeite om de bal naar spelers met de juiste kleur te spelen. Natuurlijk is een rode broek van de tegenstander ook enigszins verwarrend. Toch waren de mogelijkheden in de eerste helft voor Excelsior'31 2, maar deze groeiden niet uit tot de noodzakelijke doelpunten. 

De tweede helft werd er niet beter op. Go Ahead Kampen 2 was dan wel onder aan de ranglijst te vinden, maar scoren kon het in ieder geval wel. Het werd na ruim 60 minuten 1-0 voor de thuisploeg. Maar met nog een half uur op de klok was het voor Excelsior'31 2 nog niet te laat om de stand te wijzigen.

Go Ahead Kampen 2 gaf de rood-witten echter geen gelegenheid meer om nog een punt of méér mee terug te nemen naar Rijssen. Go Ahead Kampen 2 vierde een feestje na hun tweede overwinning op rij. 

Aanstaande zaterdagmiddag is sportpark De Koerbelt het toneel voor de districtsbekerwedstrijd van Excelsior'31 2 tegen zondag hoofdklasser Silvolde 1. Het duel begint om 14.30 uur, toegang is (uiteraard) gratis!

Kalender icoon zondag 13 november 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers