Excelsior'31 3 weet weer wat winnen is

Foto bij Excelsior'31 3 weet weer wat winnen is

(verslag door Luuk Beldman)
Na acht wedstrijden zonder overwinning voor Excelsior'31 3 werd het weer eens tijd voor drie punten. De tegenstander dit keer was het tweede van Hulzense Boys 2.

We startten in de volgende opstelling:
Petrit Krasniqi (k), Jacco Vis, Luuk Beldman (Theun Brandriet), Simon Kool, Mathay Kahraman (Barnd Hammer), Jord Jansen, Jeroen Dangremond (c), Gerald Harbers, Sven Jagersma, Dick-Jan Goorman en Muel Kool.

Binnen vijf minuten kwamen we op voorsprong. De linksback van Hulzense Boys stond op het verkeerde been, waardoor de bal precies door de verdeding heen viel. Sven sneed de bal naar binnen en trok de bal strak voor. Muel was het eindstation en maakte de 1-0, of toch niet. Er ontstond onduidelijkheid omdat de scheids aan leek te geven dat het buitenspel was, maar hij gaf blijkbaar aan dat de bal over de lijn was. 1-0.

De 2-0 viel na een minuut of dertig. Dick-Jan nam een corner, en na aangeven van trainer Olaf dat de tweede paal ook bezet moest zijn, kopte Sven op z'n 'Robert Harbers' tegendraads binnen. Dick-Jan leek met een geniale stift de 3-0 te maken, maar de keeper tikte hem net over. Ook hierna kreeg diezelfde Dick-Jan de kans om het verschil van drie doelpunten te maken, maar hij kegelde de bal links naast.

Eigenlijk dachten we te gaan rusten met een 2-0 voorsprong, ware het niet dat Hulsen toch nog de 2-1 maakte. Jacco had geen idee dat de spits al zo dichtbij hem was en speelde hem terug op Petrit. Krasnikovsi wilde de bal wegwerken, maar schoot tegen de spits aan, waarna de bal in de goal belandde.

In de rust werd er op gehamerd dat we geen risico's moesten nemen, meer druk op hun verdediging en ons mannetje moesten staan. Theun kwam erin voor Luuk, een tactische wissel.

Nog geen twee minuten na de rust viel de 2-2. Slecht wegwerken achterin leverde eenkans op voor een speler van de Nijverdallers, die 'm droog op de pantaffol nam en de bal tegen de touwen werkte. De grip op de wedstrijd leek kwijt te zijn, maar een vakkundig uitgevoerde counter, waarbij Theun de bal op Jord speelde, leidde tot de 3-2.

Jord nam de bal vooruit aan en gaf 'm, zoals ooons Dinant zou zeggen, 'duur 'n appeltaart hen', voor tussen de vededing en keeper. De bal kwam bij Sven voor de voeten en rondde 'm in een keer af tegen de nok van het dak. 3-2. De ommekeer.

Vlak daarna werd bij een corner geduwd en getrokken; de scheids beoordeelde het als een overtreding van Hulsen kant op Sven. Strafschop. Sven zat goed in de wedstrijd en nam hem zelf, met goedkeuring van aanvoerder Tuute. Zoals ie erin hoort te gaan, zakelijk over de grond in de hoek, schoot hij hem binnen. 4-2.

Barnd kwam erin als slot op de deur voor Mathay. Na de 4-2 werd Hulsen nog een aantal keer gevaarlijk, maar Petrit redde een paar keer goed en Hulsen had het vizier daar niet helemaal op scherp.

Hierna maakten we de 5-2, na korte passes over en weer tussen Dick-Jan en Muel. Muel schoot de bal in de korte hoek, doelpunt. Hij tekende voor zijn tweede van de wedstrijd. Overigens was dit de eerste wedstrijd waarin broers Muel en Simon de volledige 90 minuten samen volmaakten, Tuute een bal kopte en er, naast Goorman en Jagersma Sr. warempel een aantal toeschouwers door de dichte mist te bespeuren waren .

Om Hulzense Boys nog met een enigzins goed gevoel huiswaarts te laten keren, waren we wat gemakzuchtig en viel de 5-3 nog. Toen volgde het einsignaal.