Excelsior'31 walst over ASV Dronten (foto's & samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 walst over ASV Dronten (foto's & samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 walst over ASV Dronten (foto's & samenvatting geplaatst!)

* Klik hier voor de (67 foto's grote) reportage (copyright www.excelsior31.nl) volgt in de loop van het weekend...

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Patrick Gerritsen



* Reactie Hielke Penterman



* Reactie Peter Wesselink



* Verslag door Martin Klaassen

Excelsior'31-trainer  Peter Wesselink gaf tegen ASV Dronten dezelfde 11 spelers de kans om zich te revancheren. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis, Mitch Stockentree, Dylan Vosskühler en Gradus Hempenius. Voor Daan Ligtenberg zit het seizoen er al vroegtijdig op. Bij de talentvolle verdediger is kruisbandletsel geconstateerd. Hem wacht een revalidatietijd van 8 maanden.

Excelsior'31 zag al in de eerste minuten een groenwitte muur voor ASV Dronten doelman Martijn Dekker opgetrokken worden. De muur bleek niet zo stevig. Al na 13 minuten had Excelsior'31 de 1-0 in de touwen liggen. Hielke Penterman kon de bal op aangeven van Lars Kamperman Leferink binnenlopen.

Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. In de 15e minuut kopte Melvin Velthuis raak uit een vrije trap van Patrick Gerritsen. Het hoofd van ASV Dronten interim-trainer Raymond Schuurman zakte steeds dieper weg in zijn warme jas. 

Excelsior'31 kreeg geen weerstand en moest er voor zichzelf en de toeschouwers iets van maken. De schwung was er na de twee vroege doelpunten een beetje uit. Aanvoerder Amanuel Isa had dit door en joeg zijn manschappen aan tot meer activiteit. Voor rust werd het 3-0. Patrick Jurgens stuurde Patrick Gerritsen de diepte in. Oog in oog met ASV Dronten-doelman Dekker faalde hij niet.

Na de thee ging Excelsior'31 poetste Excelsior'31 het doelsaldo verder op. Dylan Vosskuhler, die de geblesseerd geraakte Amanuel Isa was komen aflossen, was de maker van de 4-0. Hij zag een rode loper voor zich uitgerold worden en maakte daar gretig gebruik van. Zijn inzet in de korte hoek was de doelman te machtig.  

In de 54e minuut was er zowaar een aanval van ASV Dronten te aanschouwen. Ricardo Ntuli, die zich als enige ontworstelde aan het povere niveau van zijn teamgenoten, gaf de bal na een mooie rush af aan Jodi de Boer. De topscorer van ASV Dronten schoot niet met scherp. Zijn schot ging via de buitenkant van de paal naast.

Niek Davina was de volgende die als doelpuntenmaker in het boekje van arbiter Gils werd gezet. Hij koos op aangeven van Lars Kamperman Leferink de kortste weg naar het doel en joeg de bal bij de eerste paal binnen: 5-0. 

De 6-0 was het mooiste doelpunt van de middag. Na opnieuw een fraaie dieptepass van Patrick Jurgens controleerde Hielke Penterman de bal knap en plaatste het leer stijlvol diagonaal in de bovenhoek. Met nog een intikker van Vosskühler (7-0) en één van Hielke Penterman (8-0) was de vernedering van de hekkensluiter van de Hoofdklasse B compleet.

Excelsior'31 - ASV Dronten: 8-0 (3-0)

Doelpunten:

13. Hielke Penterman 1-0
15. Melvin Velthuis 2-0
42. Patrick Gerritsen 3-0
51. Dylan Vosskühler 4-0
55. Niek Davina 5-0
67. Hielke Penterman 6-0
75. Dylan Vosskühler 7-0
89. Hielke Penterman 8-0

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis (74. Mitch Stockentree), Lars Kamperman Leferink, Niek Davina, Amanuel Isa (46. Dylan Vosskühler), Boy Boeloerditi, Cem Köse (59. Gradus Hempenius), Hielke Penterman, Patrick Gerritsen

ASV Dronten: Martijn Dekker, Mauricio Sleurink, Laurens Brouwer, Chris van Maanen, Rik Breemhaar, Vincent ter Burg, Martijn Timmer (63. Ingmar Koster), Niek Telgen, Ricardo Ntuli, Jodi de Boer (82. Denzel Budde), Brian Harpe (68. Danny Scholte)

Kalender icoon dinsdag 6 december 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers