Gradus Hempenius zet Excelsior'31 in blessuretijd naast Sparta Nijkerk

Foto bij Gradus Hempenius zet Excelsior'31 in blessuretijd naast Sparta Nijkerk

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Patrick Jurgens

* Reactie Peter Wesselink

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 ging zaterdag voor haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op bezoek bij Sparta Nijkerk. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen was 4 punten in het voordeel van de Rijssenaren. Zaak dus, voor de ploeg van trainer Peter Wesselink, om niet te verliezen.

Sparta Nijkerk begon uitstekend aan het duel en het kon een aantal keren voor het doel van Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier verschijnen. Excelsior'31 mocht Lars Kamperman Leferink danken dat de 1-0 niet al vroeg op het bord stond, hij haalde een inzet van de Nijkerkers van de lijn. Excelsior'31 kwam na ongeveer 25 minuten echt in de wedstrijd. Hielke Penterman kopte een bal in de handen van Sparta Nijkerk-doelman Brian Willemse. Even later kreeg Niek Davina een grote kans na een mooi uitgespeelde aanval, hij schoot net naast. Vlak voor rust mocht Lars Kamperman Leferink alleen op de keeper af, maar door goed verdedigend werk van Sparta Nijkerk kon hij niet tot een schot komen.

In de rust bleven de licht geblesseerden Amanuel Isa en Niek Davina in de kleedkamer achter, Dylan Vosskühler en Cem Köse (die gepasseerd was, ten koste van Gradus Hempenius) kwamen in het veld. Excelsior'31 kreeg in die tweede helft meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Toch was het Sparta Nijkerk dat op voorsprong kwam. Melvin Velthuis werd afgetroefd op de achterlijn, waarna Wesley de Laat de bal, via de binnenkant van de paal, binnenschoot.

Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Eén minuut na de openingstreffer kopte Janic Makizodila een lange bal van Excelsior'31-verdediger Jurriaan Seppenwoolde in zijn eigen doel, 1-1. Excelsior'31 was terug in de wedstrijd en ging op jacht naar een tweede treffer. Hielke Penterman had de 1-2 op zijn schoen, maar hij schoot van dichtbij, na een perfecte voorzet van Patrick Jurgens, de bal net naast. Even later kwam Hielke Penterman, net als Dylan Vosskühler, een teenlengte te kort om een voorzet van Cem Köse binnen te tikken.

Ook Sparta Nijkerk ging vol voor de winst en dat zorgde voor een aantrekkelijke slotfase waarin beide ploegen wilden aanvallen. Vijf minuten voor tijd kreeg Sparta Nijkerk een hoekschop die overtuigend binnen werd gekopt door Janic Makizodila. Hij maakte zijn eigen doelpunt dus goed door zijn tweede kopbal van de middag wel in het goede doel te koppen, 2-1.

Excelsior'31 kon niet lang bij de pakken neer zitten want het had nog maar vijf minuten en een paar minuten blessuretijd om nog iets aan die achterstand te doen. In blessuretijd ging keeper Melvin Koetsier dan ook mee naar voren, toen Excelsior'31 een vrije trap mocht nemen. Patrick Gerritsen schoot de vrije trap vanaf ongeveer 30 meter op de lat en Lars Kamperman Leferink wist er in de rebound nog een hoekschop uit te halen. De hoekschop, wederom genomen door Patrick Gerritsen, kwam precies op het hoofd van Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier waarna Gradus Hempenius de bal een meter voor de doellijn binnen kon schieten. Een verdiende gelijkmaker, 2-2.

Excelsior'31 hoopte stiekem nog op meer. In de laatste minuut stormden Patrick Gerritsen en Cem Köse richting het doel van de Nijkerkers, de laatstgenoemde werd hierbij onderuit gehaald door Wesley de Laat, die hiervoor een dik verdiende rode kaart ontving van scheidsrechter Schaper. De vrije trap die hieruit volgde zorgde nog voor wat gevaar voor het doel van Sparta Nijkerk maar tot een treffer leidde het niet.

Excelsior'31 pakt dus een punt in Nijkerk en gaat de winsterstop in op de zesde plek in de Zaterdag Hoofdklasse B, met maar vier punten achterstand op koploper ACV. De competitie wordt zaterdag 14 januari 2017 weer hervat, met een uitduel tegen SDV Barneveld.

Sparta Nijkerk - Excelsior'31 2-2 (0-0)
69. Wesley de Laat 1-0
71. Janic Makizodila (eigen doelpunt) 1-1
84. Janic Makizodila 2-1
90+2. Gradus Hempenius 2-2

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Jurriaan Seppenwoolde, Patrick Jurgens, Amanuel Isa (46. Dylan Vosskühler), Boy Boeloerditi, Niek Davina (46. Cem Köse), Hielke Penterman, Gradus Hempenius, Patrick Gerritsen