Ard ter Keurst wint Beltman Nissan Kia Darttoernooi

Foto bij Ard ter Keurst wint Beltman Nissan Kia Darttoernooi

Ard ter Keurst wint Beltman Nissan Kia Darttoernooi

Door Martin Klaassen

Na de opwarm/kwalificatieavonden van donderdag 5 januari en vrijdag 6 januari ging het er zaterdag 7 januari om de grote bokaal en de eeuwige roem. 

Al vroeg in de ochtend waren de darters aan de beurt die de winnaarronde niet hadden bereikt. Het toernooi ging verder met een poulefase, waarvan de beste doorstroomden naar de knock-outfase. 

De halve finales zagen er als volgt uit: Marc Averesch vs Rolf Wolterink en Arjan Haase vs Theun Brandriet. Rolf Wolterink sloeg in de beslissende leg toe: 2-3. In de andere halve finale was Theun Brandriet te sterk voor Arjan Haase. De finale tussen Rolf Wolterink en Theun Brandriet was one-way traffic: 4-1. Rolf 'Zlatan of darts' Wolterink was de ochtendkampioen.

Vanaf 15.00 uur kwamen de grote kanonnen aan bod. Na een spannende poulefase konden alweer een paar gerenommeerde namen hun pijlen opbergen. Bij de laatste 16 werden  de volgende partijen gegooid (winnaar dikgedrukt): Nick van Losser vs Henri Zandvoort, Ferdinand van de Velde vs Gerben Pluimers, Arek Gruszka vs Wim Rohaan, Jan Kosters vs Emiel van den Belt, Jan Schuurman vs Michel Wold, Jan-Willem Pluimers vs Rene Dangremond, Albert Stam vs Jan Fransen en Ard ter Keurst vs Roy Fransen.

De kwartfinales gingen als volgt: Nick van Losser vs Gerben Pluimers, Arek Gruszka vs Jan Kosters, Jan Schuurman vs Jan-Willem Pluimers en Jan Fransen vs Ard ter Keurst.

Regerend kampioen Jan Kosters bleef ook bij de laatste vier the man to beat. Zijn uitdager was Niek van Losser, die zich deze van outsider tot serieuze titelkandidaat opwerkte. Het lukte Van Losser niet om Kosters uit de finale te houden. 

De andere halve finale ging tussen Jan Willem Pluimers en meervoudig winnaar Ard ter Keurst. Ter Keurst won en maakte de Excelsior'31-dartfinale classic compleet. 

Het klapstuk van de dag tussen Ter Keurst en Kosters werd een ware thriller. De toeschouwers zorgden voor een goed dartssfeertje en kregen daar spektakel voor terug. Ard ter Keurst ging met een 4-3 overwinning met de titel aan de haal. Na enkele jaren met andere winnaars, staat de trofee weer een jaar in huize Ter Keurst.

De hoogste uitgooi van het toernooi kwam op naam van Jan Zandvoort. Hij checkte op indrukwekkende wijze 160. 

De Supportersvereniging en Dartvereniging De Molle bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan de gezellige avonden en de finale zaterdag. Graag tot volgend jaar! 

Kalender icoon maandag 9 januari 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers