Excelsior'31 blijft steken op 1-1 tegen Lunteren (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 blijft steken op 1-1 tegen Lunteren (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder een samenvatting van VV Lunteren - Excelsior'31 op Excelsior'31 TV, gemaakt door Thijs Nieuwenhuis (camera en montage). Speciale dank voor (invaller) presentator en verslaggever Gradus Hempenius

* Gradus Hempenius in gesprek met Hielke Penterman

VV Lunteren - Excelsior'31 1-1 (0-0)
64. VV Lunteren 1-0
78. Boy Boeloerditi 1-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier (46. Wilco Nieuwenhuis), Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Jurriaan Seppenwoolde, Patrick Jurgens, Amanuel Isa, Dylan Vosskühler (46. Boy Boeloerditi), Niek Davina, Patrick Gerritsen, Hielke Penterman, Gradus Hempenius (46. Stijn Beverdam)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 1 heeft het oefenduel met zaterdag tweedeklasser VV Lunteren met 1-1 gelijkgespeeld. Het duel werd gespeeld bij SV Otterlo, omdat de velden op sportpark De Koerbelt nog bedekt zijn met sneeuw (en daardoor de competitiewedstrijd Excelsior'31 - Urk werd afgelast).

Excelsior'31 begon goed aan het duel met Lunteren. Het nam al snel het initiatief in de wedstrijd en het was daardoor veel in balbezit. Toch hield Lunteren het veld compact en was het voor Excelsior'31 moeilijk om echte kansen te creëren. De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Hielke Penterman. De topscorer van Excelsior'31, die zijn contract met één seizoen heeft verlengd, wist de bal één op één met de keeper van Lunteren niet binnen te schieten.

In de rust wisselde trainer Peter Wesselink driemaal. Net als afgelopen week had Excelsior'31 daarna moeite om het spel van de eerste helft vast te houden. Lunteren werd brutaler en door veel strijd op de mat te leggen kwam het zelfs een aantal keer goed voor de goal. In de 64e minuut was het zelfs raak, Lunteren profiteerde van balverlies bij Excelsior'31 en schoot vervolgens na een prima uitgespeelde aanval de 1-0 achter Excelsior'31-doelman Wilco Nieuwenhuis.

Excelsior'31 ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Patrick Jurgens stuurde Boy Boeloerditi weg in de ruimte. Boeloerditi wist knap, tussen twee spelers van Lunteren in, de bal te controleren en vervolgens beheerst binnen te schieten, 1-1.

Excelsior'31 kreeg, onder meer via Amanuel Isa en Niek Davina, nog enkele goede kansen om er een overwinning uit te slepen, maar die treffers vielen niet. Zo bleef Excelsior'31 steken op 1-1 tegen VV Lunteren.

Volgende week gaat Excelsior'31 voor de competitie op bezoek bij DOVO. Het duel in Veenendaal begint om 14.30 uur.