Foto bij DOVO speelt met Excelsior'31 (4-1) (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Thijs Nieuwenhuis (camera en montage) en José Nijhof (presentatie en interviews)

37. Leon Toonen 3-1
49. Bas Mooij 4-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink (74. Mitch Stockentree), Melvin Velthuis, Jurriaan Seppenwoolde, Patrick Jurgens, Amanuel Isa, Dylan Vosskühler (74. Stijn Beverdam), Niek Davina, Hielke Penterman, Gradus Hempenius, Patrick Gerritsen (84. Marco ten Bolscher)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Na twee afgelastingen op rij mocht Excelsior'31 eindelijk weer in actie komen in de Zaterdag Hoofdklasse B. Er stond gelijk een kraker op het programma, want titelkandidaat DOVO was de tegenstander in Veenendaal.

DOVO had al twee competitieduels in de benen en liet vanaf de aftrap merken dat de punten in Veenendaal zouden blijven. Joshua Patrick kopte de thuisploeg al in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong. Excelsior'31 mocht daarna iets terug doen, Lars Kamperman Leferink kwam door over de rechterflank en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Hielke Penterman die de bal binnentikte, 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg Excelsior'31 een tweetal mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar de mogelijkheden werden niet omgezet in kansen. DOVO sloeg al snel weer toe en maakte nog binnen het kwartier de 2-1 via Leon Toonen, die vanaf 16 meter raak schoot.

Daarna bleef DOVO de bovenliggende partij en verzuimde het om vroegtijdig het duel naar zich toe te trekken. Excelsior'31 hielp DOVO een handje, Dylan Vosskühler kon de bal in de verdediging niet goed wegwerken en Leon Toonen kon daardoor simpel binnen schieten, 3-1.

Na rust probeerde Excelsior'31 terug te komen in de wedstrijd, maar na nog geen 5 minuten kon dat plan de ijskast in. Bas Mooij tikte de 4-1 binnen uit een hoekschop, waar Excelsior'31 wederom niet scherp was.

Excelsior'31 mag DOVO bedanken dat het in de tweede helft grote kansen bleef missen en dat de Rijssenaren niet met een nog grotere nederlaag naar huis werden gestuurd. Het bleef bij 4-1, een dik verdiende overwinning voor DOVO dat wederom liet zien waarom het een titelkandidaat is in de Zaterdag Hoofdklasse B.

Voor Excelsior'31 was het enige positieve punt van de middag het competitiedebuut van de 18-jarige middenvelder Stijn Beverdam, een kwartier voor tijd. Hij liet in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen Quick'20 en vv Lunteren al zien dat hij zich goed ontwikkelt en nadrukkelijk op de deur klopt van het eerste elftal.

Volgende week zaterdag staat er voor Excelsior'31 een thuisduel op het programma tegen Staphorst. Dit duel begint om 14.30 uur.