Excelsior’31 3 doet zichzelf te kort tegen Den Ham 2

Foto bij Excelsior’31 3 doet zichzelf te kort tegen Den Ham 2

Verslag door: Sven Jagersma
Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van de tweede helft van de competitie op het programma. Het tweede elftal van Den Ham was de tegenstander. We zouden ons een goede dienst bewijzen door te winnen van een van de directe concurrenten.

We startten met de volgende elf: Frank Beltman (k), Jacco Vis, Simon Kool, Jord Jansen, Barnd Hammer, Gerald Harbers, Theun Brandriet, Jeroen Dangremond, Sven Jagersma, Dick-Jan Goorman en Muel Kool.

In de vierde minuut kwamen we al achter. Een voorzet vanaf de rechter kant belandde bij de directe tegenstander van Jacco, hij kon de bal aannemen en schoot 'm hard op goal. Frank kon hem niet meer pareren en dus was het 1-0 voor de thuisploeg.

Tot echt uitgespeelde kansen kwam zowel Den Ham als Excelsior niet. Het waren individuele fouten bij Den Ham achterin wat tot kansen leidde. Dick-Jan probeerde het met een stift vanaf links, deze werd voor de doellijn weggewerkt. Even later onderschepte Muel een bal bij Den Ham achterin en dit leverde een 1 op 1 kans met de keeper op, de keeper pakte de bal.

Over de linkerkant stoomde Barnd een aantal keren op, wat hem ook in scoringspositie bracht. Hij schoot hard, maar ook recht op de keeper. De ruststand bleef dus 1-0.

Na rust werd Tom gebracht voor Muel. We gaven hoger druk dan in de eerste helft, want de achterstand moest en zou omgebogen worden.

Theun was het dichtste bij, na een hoge bal van Jord. Hij nam hem aan op de borst, maar schoot vervolgens rakelings over. Hier had meer ingezeten. Kort daarna kreeg Dick-Jan nog een mogelijkheid, hij kreeg de bal echter niet fijn voor zijn linker, waardoor het schot kracht mistte.

In de 80e minuut bracht trainer Olaf Patrick en Joey voor Barnd en Dick-Jan.  Later kwam ook Luuk erin, voor Simon die niet meer verder kon.

Toen de 90e minuut op het scorebord stond, maakte Joey een actie in de zestien meter. De keeper van Den Ham werkte hem eigenhandig naar de grond, de scheids beoordeelde het als een overtreding, en het werd dus een penalty. Sven nam hem, maar schoot hem rechts naast.

De bal wou er duidelijk niet in tegen Den Ham. Naast de 1-0 hebben we vrijwel niks weggeven, maar we staan wel met lege handen. Jammer maar helaas.