Zaalvoetballers Excelsior’31 delven onderspit in Westervoort

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 delven onderspit in Westervoort

Samenvatting Sportclub Olympic 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

WESTERVOORT / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben de goede start na de winterstop geen vervolg kunnen geven. Vrijdagavond verloor het In Westervoort met 5-2 van Sportclub Olympic.

Zonder de geschorste Nikzad Mahbobi nam de ploeg van oefenmeester Ichtus Rahanra een 0-2 voorsprong (doelpunten van Tom Kamphuis en Rik Harbers). Paal en lat zaten een ruimere voorsprong in de weg. Als deksel op de neus kregen de Rijssenaren kort voor rust uit één van de spaarzame tegenaanvallen de aansluitingstreffer om de oren: 1-2.

Na rust was Excelsior’31 geen schim meer van de ploeg van voor rust. De 2-2 kort na de thee werd cadeau gegeven, waarna de concentratie verder weg zakte. Het team uit Westervoort ruikte bloed en kwam door onoplettendheid bij Excelsior’31 even later zelfs op een 3-2 voorsprong. De gastheren trokken de wedstrijd steeds verder naar zich toe en liepen vervolgens uit naar een 5-2 voorsprong, wat ook de eindstand werd.

Ondanks de nederlaag bivakkeert Excelsior’31 nog steeds op de tweede plaats in de Topklasse. Koploper Brasil’77 deelde de punten met Madereros CF, waardoor de achterstand negen verliespunten bedraagt. Excelsior’31 zal zich moeten focussen op de teams onder haar op de ranglijst en de teams in strijd om de tweede periodetitel, om vervolgens deelname proberen af te dwingen voor een plek in de nacompetitie.

Doelpunten Excelsior’31: Rik Harbers, Tom Kamphuis.

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Gerjan Bakker (reservekeeper), Jan Borghuis, Maarten Postma, Henk Lankamp, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Remco Haan.
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Jan Baan