Reserves Excelsior'31-zaal pakken met handbaltactiek knap punt in Almelo

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal pakken met handbaltactiek knap punt in Almelo

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft vrijdagavond een knap resultaat gehaald in de derby tegen de hoofdmacht van Almelo FC. Met een zwaar gehavend team speelde het met 1-1 gelijk, een volledig onverwacht winstpunt voor de mannen van speler/coach Gerald Keizer en zijn assistent Arjan Kistemaker.

Doordat Sander Kwintenberg afwezig was en John Lubbers bij het eerste team meespeelde tegen ZVV/Sparta de Laak (en daar de enige doelpunt van de wedstrijd maakte) waren Ruud Kreijkes en Gerard ten Berge als ervaren krachten opgehaald uit lagere teams. Na drie nederlagen op rij én met een gehavend team werd er voor gekozen om compact te verdedigen, een speelstijl die niet is verboden door de KNVB. Doordat Almelo FC ook nog eens veel druk zette, kwam Excelsior’31 nauwelijks aan voetballen toe en waren er weinig kansen voor de rust.

Na de thee kwam Almelo FC op voorsprong door een schot in het dak van het doel. Onhoudbaar voor de wederom voortreffelijk keepende Willard Baan. Na een prachtige rush van de 17-jarige Sander Wessels scoorde hij de 1-1, waar Daan Kreijkes de bal ook nog even leek te beroeren bij de tweede paal. In de tweede helft ontpopte Ruud Kreijkes zich als plaaggeest voor de verdediging van Almelo FC en hij zette Bart Pongers een paar minuten voor tijd vrij voor de keeper. Helaas had hij nog niet de rust om te scoren en derhalve zijn nuttige wedstrijd te bekronen met een doelpunt.

Waar assistent Arjan Kistemaker in de laatste minuten een paar jaar ouder werd op de bank toen keeper Vincente Fernandez Hesselink (oud Excelsior’31-veld) ook nog eens mee ging doen, kreeg Kistemaker flashbacks naar de 2-1 nederlaag van vorig seizoen pal voor tijd. De verdediging hield echter nu wel stand en met dit 1-1 gelijkspel heeft Excelsior'31 dit seizoen vier punten gehaald tegen de huidige nummer drie van de competitie na de fraaie thuisoverwinning eerder dit seizoen.

Volgende week genieten de reserves van Excelsior’31 van een welverdiende voorjaarsvakantie. Het eerste team speelt wel tegen HHC op vrijdag 24 februari in sporthal de Reggehal. De week daarop zal Excelsior'31-2 op donderdagavond om 21.00 uur een belangrijke stap proberen te zetten voor handhaving in de hoofdklasse tegen DZVV/Fabri.nl.

Doelpunt Excelsior’31 2: Sander Wessels

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Willard Baan (keeper), Gerard ten Berge, Bart Pongers, Gerald Keizer, Sander Weessels, Ruud Kreijkes en Daan Kreijkes
Speler/coach: Gerald Keizer
Assistent: Arjan Kistemaker