Ruime zege voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Ruime zege voor zaalvoetballers Excelsior’31

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben zich hersteld na het teleurstellende gelijkspel tegen HHC. Vrijdagavond wist het in Schalkhaar de uitwedstrijd tegen SK Turkuaz met 2-8 te winnen. Door deze overwinning nemen de Rijssenaren de tweede plaats in de Topklasse weer over van Madereros CF.

Excelsior’31 speelde in de beginfase van de wedstrijd moeizaam en leek een zware avond te gaan krijgen. Tegen de verhoudingen in opende Tom Kamphuis namens de rood witten de score, maar nog in dezelfde minuut trok SK Turkuaz de stand weer gelijk: (1-1). Hierna werd het spel van Excelsior’31 beter en kwam het er een aantal keren gevaarlijk uit. In de laatste vijf minuten voor de rust was het bijzonder effectief en liep het dankzij doelpunten van Jan Borghuis en tweemaal Henk Lankamp uit naar een 1-4 voorsprong.

In de tweede helft speelde Excelsior’31 geconcentreerd en gaf het weinig weg. De ‘vliegende’ keep’ bij de thuisploeg zorgde voor dreiging, maar echte uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Excelsior’31 zette bij vlagen hoger druk en dit zorgde voor onrust bij de thuisploeg. Excelsior'31 kwam hierdoor meer in balbezit en sloeg vervolgens in de counter een aantal keren toe. Uiteindelijk bleef de teller steken op acht doelpunten voor de Rijssenaren. Ook SK Turkuaz wist het net nog een keer te vinden, waardoor er uiteindelijk een 2-8 eindstand op het scorebord stond.

Met nog vijf wedstrijden te gaan staat Excelsior’31 op een verdienstelijke tweede plaats in de Topklasse. De voorsprong op de nummers drie en vier is respectievelijk één en drie punten. Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt het om 21.00 uur thuis in sporthal de Reggehal tegen de reserves van WSV uit Apeldoorn.

Doelpunten: Henk Lankamp (4x), Jan Borghuis, Rik Harbers, Maarten Postma en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie: Marien Baan (k), Jan Borghuis, Henk Lankamp, Sander Kwintenberg, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Maarten Postma