Gehavend Excelsior'31 komt tekort tegen Urk (samenvatting/foto's geplaatst!)

Foto bij Gehavend Excelsior'31 komt tekort tegen Urk (samenvatting/foto's geplaatst!)

Gehavend Excelsior'31 komt tekort tegen Urk (samenvatting/foto's geplaatst!)

* Klik hier voor de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Niek Averesch



* Reactie Brian Hogeweide



* Reactie Peter Wesselink



* Verslag door Martin Klaassen

Excelsior'31 is met de contractverlengingen en het aantrekken van rechtsachter Mirko Zwiers (nu SVZW) al druk bezig met volgend seizoen. Voor de huidige technische staf en de spelersgroep is het nu zaak om in de 11 resterende wedstrijden de vooraf gestelde 'top 5' doelstelling te halen en het publiek te vermaken. Met een uitpuilende ziekenboeg (12 afwezigen) had  Excelsior'31-trainer Peter Wesselink tegen Urk niet veel te kiezen. De spelers die hij tot zijn beschikking had moesten het doen.

Excelsior'31 kreeg in de 6e minuut een mogelijkheid om de wedstrijd positief te starten. Een afstandsschot van Dylan Vosskuhler werd door Urk-doelman Visser gekeerd.

Langzamerhand werd duidelijk dat het een lastige middag voor de Rijssenaren zou worden. Het drong tot de Urkers door dat ze tegen de 11 die er vanmiddag bij Excelsior'31 op het veld stonden een goede kans maakten. Dit besef deed de ploeg van Lucas Hoekman goed. De sterke punten van de ploeg werden steeds beter benut. Excelsior'31 werd door een gretig en fysiek sterk Urk afgetroefd in de duels.  

In de 15e minuut opende Urk de score. Harmen de Boer kopte een voorzet op maat tegendraads in. Melvin Koetsier zat er met zijn vingertoppen nog aan, maar kon niet verhinderen dat de bal via de binnenkant van de paal binnen ging: 0-1. Zes minuten later ontsnapte Excelsior'31 aan een tweede treffer. De inzet van Lucas Nagel belandde op de lat.

Voor rust waren er twee curieuze momenten. In de 39e minuut ging een inswinger van Marinus Snoek voorbij iedereen het doel in. Het doelpunt werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van zijn ploeggenoten. Bij het andere moment stonden Brian Hogeweide en scheidsrechter Vivian Peeters in de schijnwerpers. Hogeweide schoot in/ of net na het rustsignaal de bal vanaf de rand van de zestienmeter in het doel. Een waterpolo/basketbalzoemer was in deze situatie handig geweest. De 0-1 bleef op het scorebord.

Veel spektakel bood de tweede helft niet. Excelsior'31 bleef onmachtig en wist, ondanks de positieve inbreng van de eigen jeugdspelers, geen vuist te maken. Urk leek geen angst voor een tegendoelpunt te hebben en daar viel veel voor te zeggen. Het duurde tot de 81e minuut tot de blauwwitten de overwinning veiligstelden. Gerrit Tol werd vrijgespeeld en liet met een geplaatst schot Melvin Koetsier kansloos: 0-2.

 

Excelsior'31 - Urk: 0-2 (0-1)

Doelpunten:

15. Harmen de Boer 1-0
81. Gerrit Tol 0-2

Gele kaarten:

Excelsior'31: Brian Hogeweide, Niek Averesch, Amanuel Isa, Niek Davina, Patrick Gerritsen, Gert-Jan Schultink


Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskuhler, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Lars Kamperman Leferink, Amanuel Isa (74. Frank Averesch), Niek Averesch (81. Gert-Jan Schultink), Niek Davina, Brian Hogeweide (46. Stijn Beverdam) , Hielke Penterman, Patrick Gerritsen

Urk: Lucas Visser, Riekelt Jan Brands, Gert Jan Nagel, Bennie Dunnink, Hessel Snoek, Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Lucas Nagel, Gerrit Tol (82. Johan Loosman), Harmen de Boer, Jelle de Boer (86. Albert Hoekman)

 

 

Kalender icoon zondag 5 maart 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers