Reserves Excelsior’31-zaal laten punten liggen bij ZSW/DPN 2

Foto bij Reserves Excelsior’31-zaal laten punten liggen bij ZSW/DPN 2

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior'31 heeft vrijdagavond laat twee punten laten liggen in de uitwedstrijd bij ZSW/DPN 2 in Wijchen. Uit bij de lantaarndrager bleef het steken op een 2-2 gelijkspel, terwijl het in de laatste minuten een man-meer-situatie niet goed uitspeelde en daarnaast ook een aantal grote kansen miste.

Door de afwezigheid van John Lubbers waren Nick Averesch en Remco Haan aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Hiermee had het toch nog drie wissels en was het busje vol voor dit late avontuur in Wijchen. De wedstrijd vond namelijk plaats om 22.15 uur (!). Jong/Eagles uit Oldenzaal speelt haar wedstrijden om 19.00 uur en ZSW/DPN dus om 22.15 uur. Een leek zal begrijpen dat dit een zuiver competitieverloop duidelijk in de weg staat, aangezien tegenstanders op deze manier zelden op volle oorlogssterkte aan kunnen treden.

Lang ging de wedstrijd gelijk op en het leek erop dat beide teams met een brilstand gingen rusten. Sander Kwintenberg knalde echter een vrije trap hard binnen, waardoor het toch nog voor de rust 0-1 werd. Na de rust legde ZSW/DPN meer energie in de wedstrijd en kwam het op 1-1 via een schot van afstand. Door een prachtige actie van Daan Kreijkes die knap wegdraaide en dito inschoot, kwam Excelsior weer op voorsprong: 1-2. Niet veel later trok ZSW/DPN de stand wederom gelijk: 2-2. In de slotfase raakte Excelsior’31 nog twee keer de paal en na een gele kaart voor de gastheren vlak voor tijd lag de weg open voor Excelsior’31 voor een overwinning. Dit duurde echter anderhalve minuut i.p.v. twee minuten waardoor Excelsior’31 dus sneller tot een schot had moeten komen en nu te lang bleef zoeken naar een opening.

Donderdag 20 april staat alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma. Het seizoen voor de rood witten wordt dan afgesloten met een thuiswedstrijd tegen FV United Enschede. Aanvang wedstrijd 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior'31 2:  Sander Kwintenberg, Daan Kreijkes

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Willard Baan (keeper), Nick Averesch, Bart Pongers, Gerald Keizer, Daan Kreijkes, Sander Kwintenberg, Remco Haan, Sander Wessels
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker