Reserves Excelsior’31-zaal sluiten seizoen eensgezind af tegen FV United

Foto bij Reserves Excelsior’31-zaal sluiten seizoen eensgezind af tegen FV United

Reserves Excelsior’31-zaal sluiten seizoen eensgezind af tegen FV United

Samenvatting Excelsior'31 2 - FV United Enschede 1met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior'31 heeft  donderdagavond het seizoen in stijl afgesloten. Tegen FV United uit Enschede won het maar liefst met 8-3 en behaalde daarmee de grootste overwinning van het seizoen. Grote man was de 17-jarige Sander Wessels die drie doelpunten maakte en een mooie assist afleverde.

Ruud Kreijkes was andermaal aan de selectie toegevoegd als aanspeelpunt en Excelsior'31 had het aanvankelijk moeilijk met FV United. Excelsior'31 was voor aanvang van de wedstrijd al wel veilig, maar stond net boven de streep. FV United is een stabiele middenmotor en dus een behoorlijke tegenstander. Na de 0-1 achterstand was het niemand minder dan John Lubbers die de belangrijke gelijkmaker produceerde op aangeven van Sander Wessels. Door twee mooie goals van dezelfde Wessels kon de thuisploeg met een 3-1 voorsprong rusten. Door een gele kaart bij FV United kreeg Excelsior’31 vlak voor de rust een man-meer-situatie. Gelegenheidscoach Erik Baan bracht tweede-paal-specialist Daan Kreijkes binnen de lijnen en prompt scoorde hij de 4-1, uiteraard bij de tweede paal. Door doelpunten van Ruud Kreijkes, Sander Wessels en Sander Kwintenberg liep de thuisploeg uiteindelijk uit naar een fraaie 8-3 overwinning. 

Met deze prachtige overwinning besluit Excelsior’31 2 een mooi seizoen, waarin het de wedstrijden won, die ze moesten winnen en daarnaast ook nog eens topploeg Almelo FC vier punten afsnoepte. Een knappe prestatie voor een team, dat maar liefst vijf spelers naar het eerste team of elders zag vertrekken. Het eerste team is nog vol in de race via de nacompetitie en Excelsior’31 2 zal ze hierin volledig ondersteunen middels het leveren van spelers en het fungeren als sparringpartner op de trainingen.


Doelpunten Excelsior'31 2:  Sander Wessels 3x, Ruud Kreijkes 2x, Sander Kwintenberg, Daan Kreijkes, John Lubbers
Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Willard Baan, John Lubbers, Bart Pongers, Gerald Keizer, Daan Kreijkes, Sander Kwintenberg, Ruud Kreijkes, Sander Wessels
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Erik Baan

Kalender icoon zaterdag 22 april 2017 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers