* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Bert Jansen (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Stijn Beverdam

* Reactie Peter Wesselink

* Verslag door Martin Klaassen

Tegen SC Genemuiden kan Peter Wesselink geen beroep doen op de geschorste Niek Davina. Stijn Beverdam neemt de positie op het middenveld in. De overige 10 hebben hun basisplek behouden. Op de bank zitten: Wilco Nieuwenhuis, Mitch Stockentree, Jurriaan Seppenwoolde, Gradus Hempenius en Brian Hogeweide.

SC Genemuiden topscorer Omar Kavak opende in de 12e minuut het bal. Zijn poging om deze jaargang voor de 23e keer te scoren belandde in het zijnet. Daarna probeerden zowel Jacco Riemens (SC Genemuiden) en Cem Köse (Excelsior'31) van afstand de score te openen.

Degene die wel toesloeg was het blessurespook. Excelsior'31 back Dylan Vosskühler was de eerste die af moest haken (22e minuut). Vervolgens kreeg SC Genemuiden het zwaar te verduren. Robert Boes (26e minuut), Omar Kavak (34e minuut) en Anne van der Kolk (41e minuut) verlieten gekwetst het veld.

Het spel lag hierdoor voordurend stil. Net voor rust pakte Excelsior'31 de draad weer op. Stijn Beverdam beloonde zichzelf na een voortreffelijke eerste helft met een doelpunt. Het Excelsior'31-talent kopte raak uit een voorzet van Patrick Gerritsen: 1-0.

Na rust probeerde SC Genemuiden in de eerste 15 minuten na rust een gelijkmaker af te dwingen. Excelsior'31 leek in deze fase ook wat in te dutten. Veel verder dan wat speldenprikken kwam de ploeg van Jan van Raalte echter niet. Voor deze lichte dadendrang aan had Hielke Penterman zijn ploeg in veilige haven kunnen brengen. Na een mooie crosspass van Cem Köse op de vooruitgesnelde Stijn Beverdam volgde een afgemeten voorzet op Excelsiors topscorer. SC Genemuiden-monument Albert Flier was de sta in de weg.

In de 59e minuut liet Hielke Penterman met een sublieme ingreep zien wel goed in de wedstrijd te zitten. Het spel van Excelsior'31 werd ook weer beter. Het doelpunt van Amanuel Isa kwam op een prettig moment. De aanvoerder wurmde zich bij een corner voor een legertje groenwitten en verlengde de bal: 2-0.

Hiermee was het verzet van SC Genemuiden definitief gebroken. De wedstrijd kabbelde richting het einde. Excelsior'31 gaf de zege nog extra glans met een verfijnde uitval. Vanaf het eigen doelgebied liep Cem Köse op en werd Patrick Gerritsen diep gestuurd. Op een onverzettelijke wijze rekende hij af met de SC Genemuiden achterhoede. Zijn voorzet werd door Hielke Penterman tot doelpunt gepromoveerd: 3-0.

Voor Excelsior'31 staan er nog twee wedstrijden op het programma. Volgende week treft het in Dronten degradant ASV Dronten. De competitie wordt thuis afgesloten tegen concurrent om plek 5: Sparta Nijkerk.

Excelsior'31 - SC Genemuiden: 3-0 (1-0)

44. Stijn Beverdam 1-0, 64. Amanuel Isa 2-0, 73. Hielke Penterman 3-0

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (22. Mitch Stockentree), Melvin Velthuis, Patrick Jurgens, Lars Kamperman Leferink, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Stijn Beverdam (67. Gradus Hempenius), Cem Köse, Hielke Penterman, Patrick Gerritsen

SC Genemuiden: Albert Flier, Dirk Muis, Mike van der Kooy, Danny Menting, Erik Rotman, Robert Boes (26. Nick Buitink), Jacco Riemens, Robert Boes, Omar Kavak (34. Job van Dalfsen), Anne van der Kolk (41. Rick Doorn), Frank Jansen