Zaalvoetballers Excelsior’31 uitgeschakeld in nacompetitie

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 uitgeschakeld in nacompetitie

Samenvatting Excelsior'31 - Madereros CF, met dank aan Excelsior'31 TV

Het is de zaalvoetballers van Excelsior’31 niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Divisie. Over twee wedstrijden heeft het af moeten leggen tegen Madereros CF. Na de 6-1 nederlaag in de heenwedstrijd, ging het gisteravond in de return in Rijssen met 3-4 onderuit.

In een stevige, maar niet onsportieve wedstrijd, kwam Excelsior’31 al snel op voorsprong. Heel lang kon het hier niet van genieten, want de bezoekers uit Wijchen trokken in dezelfde minuut de stand weer gelijk: 1-1. De wedstrijd werd hierna ontsierd door een aantal gele kaarten. Daar waar de ene leidsman veel toe liet, was zijn collega aan de andere kant een stuk strenger en ‘strooide’ met kaarten. Beide teams wisten haar eerste verkregen overtalsituaties niet te benutten.

Hierna een sterke fase van Madereros CF en een Excelsior’31 in de hoek waar de klappen vielen. Een ongelukkige handsbal werd bestraft met een strafschop voor de Wijchenaren. Het doelpunt hieruit voorvloeiend was nog ongelukkiger. De strafschop belande op de paal, ging het veld weer in, maar via de hand van keeper Marien Baan verdween deze alsnog in het doel. De 1-3, die niet heel veel later viel, was een vergelijkbare situatie maar ditmaal niet vanaf de stip. Een hard schot verdween wederom op de paal achter keeper Marien Baan, maar via zijn rug belande deze alsnog in het doel. Aanvoerder Jan Borghuis zorgde, met zijn tweede treffer van de avond drie minuten voor rust voor de aansluitingstreffer. De 2-3 was ook de ruststand.

In de tweede helft golfde het spel heen en weer met (kleine) kansen aan beide kanten. De vermoeidheid sloeg neer op de spelers, gezien de temperaturen niet onverklaarbaar. Het was Excelsior’31 dat, via Nikzad Mahbobi, met nog dertien minuten op de klok de stand gelijk wist te trekken. De Rijssenaren moesten om door te gaan nog minimaal vijf keer scoren. Een kansloze missie in de resterende speeltijd. In een alles of niets poging liep Excelsior’31 nog tegen een tegentreffer aan, waardoor het uiteindelijk met 3-4 verloor.

Madereros CF plaats zich hiermee terecht voor de finale. Hoewel de wedstrijd gisteravond het aanzien meer dan waard was, is het verschil toch duidelijk gemaakt in de wedstrijd in Wijchen. Een gretig Madereros CF veegde toen de vloer aan met een uitermate zwak spelend Excelsior’31. De Rijssenaren hebben zich gisteravond kranig verweerd en kunnen het seizoen toch met een goed gevoel afsluiten. Gezien de vele mutaties voor aanvang van dit seizoen, is er toch een prima prestatie neergezet door uiteindelijk op de derde plaats te eindigen in de Topklasse en zich te plaatsen voor de nacompetitie.

Doelpunten Excelsior’31: Jan Borghuis (2), Nikzad Mahbobi

Selectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Laurens Zonnebelt (reservekeeper), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Maarten Postma, Tom Kamphuis, Nikzad Mahbobi, Rik Harbers, Henk Lankamp en Sander Kwintenberg