Foto bij Excelsior'31 4 verslaat DES 2 na verlenging en promoveert naar 2e klasse

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

54. 1-1
95. Frank Tijhof 1-2
108. Giel ten Berge 1-3

* verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 4 is gepromoveerd naar de 2e klasse. Nadat eerder HHC Hardenberg 4 (5-6, 5-0) en Voorwaars V. 2 (1-3, 4-2) werden verslagen in de nacompetitie stond in de finale een wedstrijd tegen DES 2 op het programma. Het duel werd gespeeld op neutraal terrein, in Wierden bij SVZW.

De Nijverdallers begonnen feller aan de finale en scoorden vrij snel een doelpunt dat werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg Excelsior'31 4 meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde vlak na rust voor de openingstreffer. Robert Harbers schoot de 0-1 binnen.

Lang konden de Rijssenaren niet genieten van deze voorsprong. Via een vrije trap werd het een paar minuten later alweer gelijk, 1-1. Het spel werd vervolgens een kwartiertje stil gelegd vanwege onweer, maar het lukte beide ploegen daarna niet om binnen 90 minuten het duel te beslissen.

In de verlenging sloeg Excelsior'31 4 toe. En hoe! Laurens Harbers gaf de bal voor en Frank Tijhof schoot de bal met links snoeihard in de kruising, 1-2.

Even later kreeg DES 2 een rode kaart, waardoor het met een man minder op jacht moest naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, het werd zelfs nog 1-3. Laurens Harbers kwam door over de linkerkant en gaf de bal op een presenteerblaadje aan 'invaller' Giel ten Berge. DES 2 moest vervolgens ook nog met negen man verder, nadat een verdediger zijn tweede gele kaart pakte.

Na 120 boeiende minuten werd duidelijk dat Excelsior'31 4 volgend jaar in de 2e klasse uitkomt. Een knappe prestatie na een lang seizoen.