Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Nieuws vanuit het sponsorcollectief Top Support Nieuws vanuit het sponsorcollectief Top Support

Beste leden, supporters en volgers van Excelsior’31 1 
Vol energie richt onze eerste elftalselectie zich op een nieuw, boeiend voetbaljaar. Het seizoen 2016-2017 is afgesloten. Nieuwe ronde met nieuwe kansen. Ook de Stichting Top Support heeft er zin in. Ze hoopt dat het na een aantal moeilijke jaren de weg naar een gezonde toekomst kan inslaan. Toch is het goed om nog even terug te kijken. Al was het om iedereen inzicht te geven in de vraagstukken waar we voor stonden.

De crisis heeft de financiële positie van de Stichting Top Support geen goed gedaan. In die periode was het moeilijk om nieuwe sponsoren te werven. Bovendien was er een aantal Top Support-leden dat (soms noodgedwongen) besloot te stoppen.

In het seizoen 2014/2015 is de Stichting Top Support geconfronteerd met een tekort en fors negatief eigen vermogen. Diverse omstandigheden lagen ten grondslag aan die ontwikkeling. Die waren zodanig dat we te laat inzicht hadden in de ernst van de situatie.

Er is vervolgens een beroep gedaan op de leden van de Stichting Top Support om bij te springen. Meerdere sponsors hebben daar gehoor aan gegeven. Ondertussen zijn ook de sponsorbijdragen verhoogd. 

Het negatief eigen vermogen is nog niet volledig weggewerkt, maar we zijn op de goede weg. Om de continuïteit te waarborgen moeten we komend seizoen met een substantieel lagere begroting werken dan voorheen.

De laatste jaren hebben Excelsior-supporters frequent de wens uitgesproken dat de eerste elftalselectie zoveel mogelijk een eigen gezicht krijgt en behoudt. In het nieuwe beleid wordt daar invulling aan gegeven. 

Dit houdt in dat de eerste elftalselectie komend seizoen tien spelers uit eigen gelederen bevat. Een prima ontwikkeling. Het betreft  jonge, talentvolle spelers die de nodige potentie bezitten en wedstrijdervaring op moeten doen.

Verjonging is niet het enige doel. Het eerste elftal wil attractief voetbal laten zien en voor een top vijf notering gaan. Natuurlijk is het streven altijd om kampioen te worden. Maar dat is wellicht niet realistisch. Zo eerlijk moeten we zijn.

Het beschikbare budget voor het eerste elftal is in de afgelopen jaren naar beneden bijgesteld. Voor de Technische Commissie was het ieder jaar een uitdaging om een kwalitatief goede selectie op de been te krijgen. Ook voor het seizoen 2017-2018 is dat gelukt. 

Excelsior '31 is verder bezig met professionalisering van de organisatie. Onder meer de groei van het aantal leden, de bouw van de nieuwe tribune en de aanleg van kunstgrasvelden hebben geleid tot meer complexiteit. Daarom is ook de administratieve organisatie en interne controle geactualiseerd.

De Stichting Top Support denkt daarmee de weg naar een gezonde en duurzame toekomst te hebben ingezet. Laten we er met ons allen de schouders onder zetten. Dán wordt het een mooi seizoen!

Namens de Stichting Top Support,
Mark Bouwens, voorzitterKlik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 15 Juni 2017