Excelsior'31 Meiden tweede van Overijssel bij WEURO 2017 3x3 toernooi

De afgelopen maanden stonden voor Margo Dannenberg, Mirjan van Pijkeren, en Amber Bosschers in het teken van 3x3 voetbal.

Het 3x3 evenement werd georganiseerd op initiatief van de provincie Overijssel en stond in het teken van het Europese Kampioenschap Voetbal voor vrouwen (WEURO 2017) dat van 16 juli t/m 6 augustus in ons land gehouden wordt.

De meiden van Excelsior'31 wonnen de gemeentelijke wedstrijd (eind mei op het eigen sportpark De Koerbelt) waardoor ze geplaatst waren voor de halve finales in Deventer, waar ze tevens de gemeente Rijssen-Holten mochten vertegenwoordigen.

Tijdens de halve finales in Deventer wonnen Margo, Mirjan en Amber (aangevuld met Vera Markvoort) de poule en daardoor plaatsten ze zich voor de finales in Enschede, die afgelopen zaterdag werden gehouden. Met Charel Temmink als vervangster van Vera Markvoort (die helaas verhinderd was) werden de Excelsior'31 Meiden tweede van Overijssel. Een knappe prestatie waar de Meidenafdeling van Excelsior'31 natuurlijk trots op is.

* Bekijk hierboven een aantal foto's, met dank aan Mieke van Pijkeren

* Verslag door Jordi en Bert Bosschers:

De finale werd gespeeld voor de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente. De organisatie was uitstekend. Voorafgaande de wedstrijden werd de loting verricht door wethouder Hatenboer van Enschede, iedere gemeente werd gekoppeld aan een land dat deelneemt aan WEURO 2017, onze meiden werden Nederland.

In de poulewedstrijden ging het voorspoedig voor de meiden, er werden drie wedstrijden achter elkaar gewonnen, met als grote uitschieter een 11-3 overwinning op Noorwegen (gemeente De Krim). In de laatste wedstrijd gingen onze meiden voor de poulewinst, helaas was België (gemeente Oldenzaal) net te sterk. Resultaat een tweede plaats in de poule. Om deel te mogen nemen aan de winnaarspoule moesten de meiden de beste nummer twee worden van de poules, gelukkig was dat het geval.

De lunch werd genuttigd in het spelershome van FC Twente en dat was al een belevenis op zich voor de vier meiden en hun begeleiders.

’s Middags waren de finales. De eerste wedstrijd in de finalepoule was tegen België (gemeente Oldenzaal). Met de verloren poulewedstrijd tegen België nog in het achterhoofd wisten de meiden wat ze moesten doen. Van het begin af aan werd er erg geconcentreerd gespeeld, winst was dan ook een feit. Italië (gemeente Zwolle) won ook haar wedstrijd tegen België waardoor de winst in de wedstrijd Italië - Nederland (gemeente Rijssen-Holten) bepalend was voor het kampioenschap. Wij, Nederland, hadden al gezien in de poulefase dat Italië een erg sterk team had en wisten dat we alles moesten geven om te kunnen winnen.

Het begin van de wedstrijd was voor onze meiden, we kwamen voor met 2-0, daarna gaf Italië meer gas en kwamen ze voor op 4-2. Op het eind werd er alles of niets gespeeld door ons en kwamen we nog terug tot 4-3 en dat werd de eindstand. Een goede tweede plaats was het geval. Vicekampioen van de Provincie Overijssel 3x3 voetbal.

Tijdens het toernooi was er nog tijd voor een kijkje in het stadion van FC Twente en was er nog een heuse fotoshoot voor de meiden.

We kunnen als begeleiders terugkijken op drie fantastische dagen (gemeentelijke ronde in Rijssen, halve finale in Deventer en finale in Enschede) en zijn enorm trots op wat de meiden gepresteerd hebben.