Foto bij Excelsior'31 beloont zichzelf niet tegen HSC'21 (samenvatting geplaatst)

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Niek Averesch

* Reactie Peter Wesselink

* verslag door Martin Klaassen

Derde divisionist HSC'21 was de tweede opponent in de voorbereiding. Peter Wesselink had vanmiddag ten opzichte van afgelopen dinsdag niet de beschikking over Simon Baysoy (blessure), Hielke Penterman, Niek Davina en Tom Brummelhuis (vakantie). Aanvoerder Amanuel Isa was weer terug.

Als er een afvinklijst aan ingrediënten is waaraan een oefenduel moet voldoen, dan voldeed deze wedstrijd aan veel van de eisen. HSC'21 leek rustig op gang te willen komen en thuisploeg vond dat prima. Excelsior'31 maakte er gebruik van, zocht de korte combinatie en kreeg in de eerste helft een aantal uitstekende kansen.

Yilber Haverslag deed in de 5e minuut een eerste poging. Zijn schot ging over. In de 11e minuut kreeg Haverslag opnieuw de kans om de score te openen. Na voorwerk van Mirko Zwiers vond de A1-speler HSC'21-doelman Lankheet op zijn pad naar succes. Enkele seconden daarna wist Excelsior'31 ook via Hakim Ezafzafi niet te profiteren van slecht uitverdedigen van de groenwitten.

Dat er een 0-0 ruststand op het scorebord stond mocht Excelsior'31 zich aantrekken. In de 35e minuut had zeker een van de 3 opeenvolgende mogelijkheden mogen zitten. Zwiers (kwam niet langs de keeper), Ezafzafi (vond een speler op de lijn) en Beverdam (lastige rebound), kregen de handen van de toeschouwers niet op elkaar.

Na een elftal aan wisselingen liet de bedrijvige en fris ogende Hakim Ezafzafi zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Na een diepe pass van Niek Averesch omspeelde hij Lankheet en schoof hij de bal binnen: 1-0 in de 53e minuut.

Lang kon Excelsior'31 niet van de voorsprong genieten. Een fout op het middenveld werd genadeloos afgestraft. Invaller Sjoerd Visschedijk schoot de bal beheerst langs de eveneens ingevallen Wilco Nieuwenhuis.

De dadendrang van Haaksbergenaren was in de tweede helft groter. Stef Ottink en Bas Postma kregen mogelijkheden om te scoren. Nieuwenhuis was attent op de momenten dat het nodig was.

In de 82e minuut was er opnieuw een Excelsior'31-debutant. Gerald Pas verving Amanuel Isa en maakte centraal in de verdediging de wedstrijd vol. Hij gaf met een felle tackle nog even zijn visitekaartje af.

Dinsdag komt Excelsior'31 in actie tijdens het Fletcher Top Toernooi. Excelsior'31 trapt om 18.30 uur af tegen de beloften van De Graafschap. Het tweede duel van 45 minuten komt Excelsior'31 in actie tegen Rohda Raalte.

Excelsior'31 - HSC'21: 1-1 (0-0)

52. Hakim Ezafzafi 1-0, 59. Sjoerd Visschedijk 1-1