* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

Opstelling Huizen: Kevin Rijnvis, Danny Benning, Wouter Vente (c), Joey Papamelodias, Nino van Jaarsveld, Jordey Buitenhuis, Lucas Pelgrum (65. Desmond Mensen), Aron Klaassen, Quincy van Waveren, Murat Önal (85. Hidde van der Veldt), Thomas Malolepszy (60. Lucas van Esterik).

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Melvin Velthuis, Tom Brummelhuis (46. Simon Baysoy), Niek Averesch, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Niek Davina (83. Jasper Veltkamp), Cem Köse, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi (72. Ogùzhan Sahin)

Gele kaarten: Tom Brummelhuis (Excelsior'31); Jordey Buitenhuis, Joey Papamelodias, Kevin Rijnvis, Lucas Pelgrum (Huizen)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 1 speelde zaterdag, in en tegen Huizen, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B.

De openingsfase van het duel was voor de thuisploeg. Excelsior'31 had 20 minuten lang weinig te vertellen in Huizen. Daar kwam verandering in toen Wouter Vente de bal verloor aan Hakim Ezafzafi, die zomaar richting het doel van Huizen-doelman Kevin Rijnvis kon lopen. Ezafzafi werd neergehaald door Vente, zijn overtreding werd door scheidsrechter Berben bestraft met de rode kaart. Het kantelpunt in de wedstrijd. De vrije trap die volgde leverde een afgekeurd doelpunt op, Hakim Ezafzafi gaf de bal voor en Hielke Penterman tikte (randje buitenspel) binnen. Even later werd er weer een doelpunt afgekeurd, ditmaal zag de grensrechter Hakim Ezafzafi randje buitenspel staan.

Excelsior'31 kreeg onder meer via Hakim Ezafzafi en Mirko Zwiers goede kansen, maar ook de tien spelers van Huizen bleven gevaarlijk. Toch kwam Excelsior'31 vlak voor rust op voorsprong. Een lange bal van Melvin Velthuis kwam terecht bij Hakim Ezafzafi, die de bal met zijn hoofd controleerde en vervolgens verwoestend uithaalde, 0-1.

Een minuut na rust opnieuw een afgekeurd doelpunt voor Excelsior'31 vanwege randje buitenspel van Hakim Ezafzafi. De tweede treffer van Excelsior'31 liet vervolgens niet snel op zich wachten, Cem Köse schoot een voorzet van Mirko Zwiers binnen, 0-2.

Excelsior'31 domineerde daarna de wedstrijd en kwam via een afstandschot van Niek Davina op 0-3 in de 78e minuut. Drie minuten later deed Huizen nog iets terug via Murat Önal (1-3), maar verder kwam het niet. Een mooi begin van het seizoen 2017/2018 voor de ploeg van trainer Peter Wesselink.

Volgende week zaterdag staat het eerste thuisduel in de competitie op het programma. Tegenstander is dan Sparta Nijkerk, aanvang 14.30 uur op sportpark De Koerbelt.