Excelsior'31 lijdt onterechte nederlaag bij AZSV (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 lijdt onterechte nederlaag bij AZSV (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interview), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Cem Köse

* Reactie Peter Wesselink

AZSV - Excelsior'31 1-0 (1-0)
​21. Rik van der Eerden 1-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Melvin Velthuis, Tom Brummelhuis (46. Niek Averesch), Simon Baysoy, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi (65. Stijn Beverdam), Niek Davina (75. Ogùzhan Sahin), Hakim Ezafzafi, Hielke Penterman, Cem Köse

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 speelde zaterdagmiddag haar derde competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander in Aalten was AZSV, dat het seizoen was begonnen met vier punten uit twee wedstrijden.

Excelsior'31 won de eerste twee wedstrijden en begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Dat was ook terug te zien in het spel. De ploeg van trainer Peter Wesselink creëerde gelijk goede kansen via Niek Davina en Cem Köse, maar deze werden niet benut. Na een overtreding van Tom Brummelhuis mocht AZSV in de 21e minuut aanleggen voor een vrije trap. Rik van der Eerden dacht niet na en schoot de bal hard in de kruising, 1-0.

Excelsior'31 moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar zeker de kansen voor. Cem Köse en Hakim Ezafzafi kregen goede mogelijkheden maar scoorden niet. Achterin werd niets weggegeven.

Excelsior'31 was ook in de tweede helft heer en meester en kreeg onder meer via Hakim Ezafzafi grote kansen op de gelijkmaker. Cem Köse raakte de paal en kon ook voor open doel de bal niet in het net deponeren.

Ook in de slotfase deed Excelsior'31 er alles aan om nog een doelpunt te maken maar die viel helaas niet. Dat resulteerde in een 1-0 eindstand die totaal niet past bij het spelbeeld van de wedstrijd. De ploeg van trainer Peter Wesselink speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, maar keerde helaas zonder punten terug naar Rijssen.