Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Niek Davina bezorgt Excelsior'31 zege op Eemdijk (samenvatting geplaatst) Niek Davina bezorgt Excelsior'31 zege op Eemdijk (samenvatting geplaatst)

* Klik hier voor de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)* Reactie Niek Davina * Reactie Peter Wesselink * Reactie (analist) Jurriaan Seppenwoolde, vlak na afloop van de wedstrijd bij Excelsior'31 TVDoor Martin Klaassen

Excelsior'31-trainer Peter Wesselink moest tegen Eemdijk twee wijzigingen doorvoeren in zijn basiself. Tom Brummelhuis begon niet. Zijn plek werd ingenomen door Niek Averesch. Stijn Beverdam mocht starten vanwege de blessure van Boy Boeloerditi. Door de afwezigheid van de middenvelder, schoof Mirko Zwiers een linie naar voren. Naast Brummelhuis op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis, Mark Breukink en Oghúzan Sahin.

In de jacht op de derde driepunter van de competitie begonnen beide teams niet goed. Bij Excelsior'31 verliep het samenspel stroef. Er viel weinig nauwkeurigheid in de passing te bespeuren. Hierdoor kwam een behoudend spelend Eemdijk meer aan de bal dan het zelf had verwacht.

Van deze situatie werd door de mannen in het groen te weinig gebruik gemaakt. De speldenprikken kwamen voornamelijk van snelle buitenspeler Deen van Embricqs. Hij was de man die vorige week SDC Putten pijn deed met drie treffers en liet ook het eerste half uur zien dat hij in vorm is. Grote kansen kwamen er niet. Van Embricqs' inbreng bleef beperkt tot 31 minuten. Hij haakte geblesseerd af.

Excelsior'31 wist aanvallend geen potten te breken. De normaal gesproken sterkste linie van Excelsior'31 gaf niet thuis en kwam niet verder dan een schotpoging van Cem Köse en een bijna grote kans van Hielke Penterman. De topscorer van vorig seizoen kwam een teenlengte tekort om de bal af te ronden.

Vlak voor rust kreeg Eemdijk enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maikel de Harder probeerde het twee keer van afstand. Simon Baysoy versperde met een scherpe ingreep Evert Brouwers weg naar glorie.

In de tweede helft begon Excelsior'31 fris. De aanvallers bemoeiden zich meer met het spel. De onnauwkeurigheid in de passing bleef, waardoor grote kansen uit bleven. Langzaam maar zeker leek het duel op een 0-0 af te stevenen.

Het moment in de 78e minuut dat Cem Köse de vogelvrijstaande Niek Davina zag staan en hem de bal gaf, veranderde alles. Niek Davina besefte dat het nu of nooit was. Hij ging om zoals je met de kans van de wedstrijd om moet gaan. Hij legde de bal klaar en schoot de bal in de lange hoek binnen.

De laatste 10 minuten waren rommelig. Excelsior'31 verzorgster Dionne Hendriksen moest Hakim Ezafzafi en Amanuel Isa oplappen. Ze waren slachtoffer van een haast makend Eemdijk. De ploeg van Patrick Loenen deed er alles aan om nog een gelijkmaker te forceren.

Na een eerdere behoorlijke kans van Jasper Bolland, telde Argjend Selimi zijn vlammende schot al. Hij had niet op de magnifieke redding van Melvin Koetsier gerekend. De in topvorm verkerende Excelsior'31-doelman was opnieuw belangrijk in de uiteindelijke zege van de thuisploeg.

Excelsior'31 - Eemdijk: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmaker

78. Niek Davina 1-0

Gele kaarten:

Niek Averesch, Amanuel Isa (Excelsior'31)

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Simon Baysoy, Melvin Velthuis, Niek Averesch (81. Tom Brummelhuis), Stijn Beverdam (66. Ogúzhan Sahin), Amanuel Isa, Mirko Zwiers, Niek Davina, Cem Köse, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi

Eemdijk: Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Wouter Bout, Klaas de Graaf, Floris Mulder, Sjohn van Gulik (77. Jasper Bolland), David van de Groep (71 Jorni Camps), Maikel de Harder, Deen van Embricqs (31. Evert Brouwers), Jan de Graaf, Argjend Selimi

* Interview met (analist) Jurriaan Seppenwoolde voor de wedstrijd

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 24 September 2017