Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 geeft goede seizoensstart vervolg op Urk (samenvatting online) Excelsior'31 geeft goede seizoensstart vervolg op Urk (samenvatting online)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Leon Simons (interviews), José Nijhof (presentatie) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

 

* Reactie Tom Brummelhuis * Reactie Peter Wesselink 
SV Urk - Excelsior'31 1-2 (0-2)
26. Boy Boeloerditi 0-1
30. Hielke Penterman 0-2 (penalty)
88. Hessel Snoek 1-2

Opstelling Excelsior'31: Koetsier, Zwiers, Averesch, Brummelhuis, Baysoy (68. Vosskühler), Boeloerditi, Isa, Penterman (82. Sahin), Davina, Ezafzafi, Köse

Gele kaarten: Mirko Zwiers, Amanuel Isa

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis 

Met negen punten uit vier wedstrijden mag gesteld worden dat Excelsior'31 goed aan het seizoen 2017/2018 begonnen is. Zaterdagmiddag ging het op bezoek bij Urk, dat tot nu toe een punt behaalde dit seizoen. Trainer Peter Wesselink moet het voorlopig stellen zonder verdediger Melvin Velthuis. Hij verliet de training van afgelopen dinsdag met een knieblessure en moest op Urk de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Komende week zal meer duidelijk worden over de ernst van zijn blessure. 

Het balbezit in het eerste kwartier van de wedstrijd was met name voor Urk, maar dat resulteerde niet in mogelijkheden. Excelsior'31 kreeg na twintig minuten een grote kans, Cem Köse ontving de bal van Hielke Penterman maar schoot hoog over.

Vanaf dat moment drong Excelsior'31 aan en dat resulteerde in een vrije trap. Boy Boeloerditi schoot ineens op doel dat schot was Urk-doelman Cornelis Koffeman (die vorige week zijn 300e wedstrijd voor Urk speelde) te machtig, 0-1.

Excelsior'31 ging op jacht naar een tweede doelpunt. Koffeman liet de bal los na een schot van Hakim Ezafzafi. Hielke Penterman leek te profiteren maar kreeg de bal niet in het net waarna hij vervolgens onderuit werd gehaald op de achterlijn. De scheidsrechter gaf terecht een penalty, die benut werd door Hielke Penterman, 0-2. 

Na rust hadden de verdedigers van Excelsior'31 de handen vol aan het wegwerken van de lange ballen van Urk. Hierbij raakte Simon Baysoy geblesseerd aan zijn enkel en moest daardoor het veld verlaten. Ook Hielke Penterman haalde het einde, vanwege lichte hamstringklachten, niet.

Urk ging één op één spelen en dat resulteerde vanuit een hoekschop nog op de aansluitingstreffer. Hessel Snoek schoot de 1-2 binnen. Verder kwam Urk niet, Excelsior'31 kan daardoor wederom drie punten bijschrijven. De ploeg van trainer Peter Wesselink staat met twaalf punten uit vijf wedstrijden op de tweede plek van de ranglijst. Volgende week staat een duel om de koppositie op het programma, dan komt koploper Berkum (dertien punten uit vijf duels) naar De Koerbelt, aftrap 14.30 uur. Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 30 September 2017