Foto bij Eerste driepunter voor Excelsior'31 3

Be Quick ’28 2– Excelsior ’31 3 1-2 (1-1)

Opstelling: Frank Beltman(k), Gerald Harbers, Barnd Hammer, Luuk Beldman, Joey Gerritsen Mulkes, Jord Jansen, Muel Kool, Hessel Bruins, Maarten Baan, Yorick Calkhoven en Tom Lankamp. Wissels Jeroen Dangremond en Mathay Kahraman

Zaterdag speelden we tegen Be Quick ‘28 2, in Zwolle. Na een week goed getraind te hebben was iedereen gebrand om vol voor de drie punten te gaan.

Onder regenachtige omstandigheden begonnen we aan de wedstrijd. Ons plan was om meteen redelijk wat druk op de tegenstander te zetten. Hierdoor ging de wedstrijd op en neer.

Doordat het veld nat was, was het voor beide teams lastig om te voetballen en waren we beide niet nauwkeurig in de pasing. Be Quick was met name gevaarlijk met hoekschoppen door lengte van uit achtereren mee te sturen en de vleugelspelers waren behoorlijk snel en lastig te verdedigen.

In de 30e minuut werd een ingooi van Excelsior niet goed verwerkt en ontstond er een counter voor Be Quick. De buitenspeler kwam 1 op 1 met Frank deze legde de bal opzij en zo werd het 1-0 voor Be Quick. We deden vlak voor rust nog even wat terug. Jord speelde Yorick in die aan de zijkant stond. Hij trok naar binnen en via een verdediger belande zijn schot achter de doelman.

En zo werd er gerust met een 1-1 tussenstand. In de rust werd aangegeven dat we nog eerder druk moesten zetten zodat Be Quick niet meer aan voetballen zou komen.

Dit werd na rust uitstekend uitgevoerd en leidde dat we veel balbezit hadden. Be Quick gooide in de 2e helft een paar lange spitsen voorin en ging de lange bal hanteren. Onze verdediging had hier niet heel veel moeite mee en gaf nauwelijks wat weg.

Een aantal keren kwam de linksbuiten van Be Quick naar binnen, om Frank in de verre hoek te passeren, maar die stond uitstekend te keepen en hield ons in de wedstrijd. Een voorzet van Jeroen belandde op het hoofd van Tom, die kon echter niet genoeg kracht achter de bal krijgen en zo bleef het nog lang 1-1.

We bleven voor elke meter strijden en dit werd beloond. Pas in de 85e gaf Jeroen een voorzet op Yorick, die zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte. Een prachtige kopbal, tegendraads in de verre hoek, 1-2. Be Quick ging nu echt alles of niets spelen en werd wel gevaarlijk maar tot grote kansen leidde dit niet meer.

We trokken de overwinning over de streep en kunnen terug kijken op een prima wedstrijd, met een uitstekend resultaat. Zaterdag wacht ons een thuiswedstrijd. We spelen om 14.30 uur tegen HHC Hardenberg 3.