Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 3 komt op stoom Excelsior'31 3 komt op stoom

Excelsior’31 3 – HHC 3 1-0

Vorige week pakten de jongens van coach Gerard ten Berge de eerste drie punten in de competitie. Deze zwaarbevochten punten, die helemaal uit Zwolle kwamen, smaakten naar meer en zo stonden de jongens van Excelsior’31 op zaterdagmiddag weer te springen om drie punten, op één speler na. Onze Fritzie Frits liep een wat bijzondere blessure op en om die reden kon hij de wedstrijd vanaf de bank kijken.

De opstelling waarmee het moest gebeuren:

Frenk Beltman (keeper), Luuk Beldman, Jord Jansen , Barnd Hammer, Joey Gerritsen-Mulkes, Hessel Bruins, Yorick Calkhoven, Muel Kool, Abdul Kaya (Tom Lankamp), Frank Tijhof (Giel ten Berge) en Tuute (Laurens Harbers).

Op deze regenachtige zaterdag mochten we op de mooiste grasmat van Excelsior’31 aantreden, veld 4. Met het sponsorbezoek in ons achterhoofd kwamen de jongens vol goede moed het veld op om drie punten weer mee terug te nemen. 

Het eerste half uur was rommelig bij Excelsior 3. Simpele balletjes kwamen niet aan, aannames waren incorrect, we waren enigszins traag bij de omschakeling en de trainer ergerde zich zichtbaar langs de lijn. Blijkbaar hadden de jongens een zware avond gehad. 

Na een half uur gespeeld te hebben werden ze toch wakker. Combinaties gingen lopen en we konden druk uitoefenen op HHC, die het er lastig mee kreeg. 

Een fantastische voorzet met de buitenkant van de rechtervoet, gegevens door onze voormalig captain, Tuute, gaf Frank Tijhof de kans om er 1-0 van te maken. Een vrije kopkans, vanaf 6 meter, op de goal van HHC, waar een speler stond te keepen, ging er niet in. Stand bleef 0-0.

Een goeie 5 minuten later maakte Frank Tijhof dit meer dan goed. Na een iets te scherpe voorzet werd Frank gedwongen er een snoekduik van te maken en kopte de 1-0 binnen. 

Ruststand: 1-0. De trainer gaf zijn spelers instructies mee voor de tweede helft om de punten binnen te halen. 

We kregen in de tweede helft moeizaam grip op het team van HHC. Het middelveld van het team uit Hardenberg speelde goed, en was lastig om onder controle te houden. Toch slaagden we hier in. 

De jongens in het oranje kregen nog een aantal kansen, maar het mocht niet baten voor Hardenberg. Als onze Frank eenmaal in vorm is. Na een aantal tactische wissels (Giel ten Berge & Laurens Harbers) bleef het 1-0 en gaf de scheids na 48 minuten voetballen in de 2e helft het verlossende signaal, einde wedstrijd. De drie punten bleven in Rijssen.

De eerste twee helften waren achter de rug, tijd voor een bezoek aan onze sponsor, Café De Twee Schimmels. Teambuilding hoort er nu eenmaal bij. De details van de 3e helft zullen we je besparen.

Volgende week treden we aan in Dalfsen, tegen ASC’62 3, om 14:30 uurKlik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 07 Oktober 2017