Jeugdig Excelsior'31 speelt gelijk bij NSC Nijkerk (samenvatting geplaatst)

Foto bij Jeugdig Excelsior'31 speelt gelijk bij NSC Nijkerk (samenvatting geplaatst)

Jeugdig Excelsior'31 speelt gelijk bij NSC Nijkerk (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Gemaakt door José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Hakim Ezafzafi 



* Reactie Peter Wesselink 



NSC Nijkerk - Excelsior'31 0-0

Gele kaart Excelsior'31: Boy Boeloerditi

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Stijn Beverdam (84. Dyon Veurink), Boy Boeloerditi, Hielke Penterman, Niek Davina, Jasper Veltkamp (67. Alfaro Vlijter), Cem Köse (87. Frank Averesch) en Hakim Ezafzafi

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 reisde als koploper af naar NSC Nijkerk. Trainer Peter Wesselink kon niet beschikken over de geblesseerden Michel Gerritsen Mulkes, Daan Ligtenberg, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Amanuel Isa, Dylan Vosskühler en Mark Breukink. Daarnaast raakte ook Ogùzhan Sahin eerder op de middag nog geblesseerd bij het tweede elftal waardoor hij later niet aan kon sluiten bij de eerste elftalselectie. Vanuit het tweede elftal werden Dyon Veurink, Stephen Jansen en Frank Averesch toegevoegd aan de wedstrijdselectie. De jongelingen (uit de eigen jeugdopleiding) Stijn Beverdam (18), Niek Averesch (19) en Jasper Veltkamp (18) begonnen in de basis. 

Excelsior'31 begon sterk aan het duel en dat resulteerde al vrij snel in een grote kans. Hakim Ezafzafi stuurde Jasper Veltkamp weg. Hij omspeelde de keeper maar kreeg de bal uit een moeilijke hoek niet in het doel. Excelsior'31 bleef gevaarlijk met kansen voor Hakim Ezafzafi en Hielke Penterman. Ook NSC Nijkerk kwam er af en toe gevaarlijk uit en ontregelde het spel van de Rijssenaren. 

Na rust werd een treffer van Hakim Ezafzafi afgekeurd vanwege buitenspel. NSC-invaller Nico van den Brom had de thuisploeg op voorsprong kunnen schieten, maar Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier kon redding brengen. In de slotfase had Hielke Penterman Excelsior'31 nog drie punten kunnen bezorgen, maar zijn poging van dichtbij werd gekeerd door NSC-doelman Damian Ranzijn. Laatstgenoemde bracht in blessuretijd nog redding door een bal met de hand buiten de zestien te keren. Deze actie werd bestraft met een gele kaart voor de doelman. 

Het jeugdige Excelsior'31 pakt zodoende een punt in Nijkerk. Aan de bal was het niet zo goed als de afgelopen weken, er werden minder kansen gecreëerd, maar toch kunnen de Rijssenaren ook positief terugkijken op het duel. Alfaro Vlijter maakte zijn competitiedebuut, na blessureleed in de voorbereiding. Dyon Veurink (tweede elftalspeler) maakte zijn Hoofdklasse-debuut en ook Frank Averesch kreeg speelminuten. Hopelijk wordt de blessurelijst, in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen SDC Putten van volgende week, kleiner. Ondanks het gelijke spel blijft Excelsior'31 bovenaan staan in de Hoofdklasse B. Samen met Berkum staat het op 16 punten uit 7 duels. Een uitstekende seizoensstart. 

Kalender icoon zaterdag 14 oktober 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers