ASC'62 3 - Excelsior'31 1-3
Verslag door Tom Lankamp
Opstelling Excelsior'31 3:
Frank Beltman (k), Gerald Harbers, Jord Jansen, Luuk Beldman (Laurens Harbers), Hessel Bruins, Robert Harbers ,Muel Kool (Bram Lier), Tuute, Yorick Calkhoven, Tom Lankamp ( Dickjan Goorman)

Zaterdag stond voor Excelsior'31 3 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter ASC'62 3 op het programma. De gastheren uit Dalfsen hadden de eerste 3 wedstrijden verloren en stonden dus onderaan.

Excelsior'31 3 begon scherp aan de wedstrijd. Veel duels werden gewonnen en er werd aardig gevoetbald. Dit betaalde zich uit, want na ongeveer 10 minuten spelen stonden we 1-0 voor. Een goede voorzet van Tuute kon zo worden binnengelopen door Robert Harbers.

ASC'62 kwam even later op gelijke hoogte. Een lange bal van de centrale verdediger van de gastheren werd door de verdediging verkeerd ingeschat, waardoor de spits 1 op 1 met  Frank kwam. De spits schoot de bal knap en hard in de linker onderhoek en  liet onze keeper kansloos. 1-1.

Vlak voor rust kregen we een ingooi aan de rechterkant. Tuute zette met zijn beruchte en door tegenstanders  gevreesde verre ingooi  Robert Harbers vrij voor de keeper en rondde keurig af, 1-2!

In de rust werd er 1x gewisseld. Luuk verliet het veld voor Laurens, die linksbuiten ging voetballen. In de tweede helft begon Excelsior'31 3 sterk. Na 10 minuten kwamen we 3-1 voor. Jord Jansen zette zelf de aanval op van achteruit. De tegenstander werd compleet weggetikt, tot Tuute de bal kreeg. Die zette goed voor en na een mooi overstapje van Yorick kon Jord de bal makkelijk intikken.

In de tweede helft wisselde Excelsior'31 3 nog 2 keer. Zo maakte Bram Lier zijn debuut en werd Muel Kool gewisseld.  In de 70e minuut kreeg Tom een harde trap op zijn kuit en werd vervangen door Dick Jan Goorman, die na enkele weken blessureleed zijn rentree maakte.

We speelden de wedstrijd rustig uit, waarbij de gastheren geen moment gevaarlijk werd. Het centrale duo stond bij ons als een huis. ASC’62 3 heeft - op de 1-1 na - geen kans gehad. Uiteindelijk had de score nog veel hoger kunnen uitvallen.

Het was geen beste wedstrijd van onze kant maar 3 punten zijn 3 punten! Zaterdag zijn we vrij. Eeb week later spelen we om 14.45 uur op De Koerbelt de topper tegen Gramsbergen 2. Zijn hebben 2 punten minder dan wij en staan op een 4e plek.