Zaalvoetballers Excelsior’31 bekeren verder na winst op Sportclub Olympic

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 bekeren verder na winst op Sportclub Olympic

ARNHEM / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn er sinds lange tijd weer in geslaagd om de derde ronde van de bekercompetitie te bereiken. In de uitwedstrijd tegen Sportclub Olympic won het gisteravond nipt met 4-5. Matchwinner Tom Kamphuis bezorgde Excelsior’31 in de absolute slotfase de winst.

Excelsior’31 leek met een 1-2 voorsprong te gaan rusten door doelpunten van Jan Borghuis en Henk Lankamp, maar kreeg op slag van rust de gelijkmaker om de oren, nadat het zelf verzuimde de marge te vergroten. Na rust waren het de gastheren die het net weer wisten te vinden, maar Tom Kamkpuis trok de stand weer gelijk (3-3). Nadat een speler van Sportclub Olympic een gele kaart kreeg, was het notabene de thuisploeg die in ondertal op voorsprong kwam. Arnoud Baan scoorde vervolgens nog wel uit het overtal, waardoor het met een 4-4 stand op strafschoppen aan leek te komen. De Rijssenaren dachten hier anders over en bleven druk zetten. Met zijn tweede van de avond was het Tom Kamphuis, die enkele seconden voor het einde van de wedstrijd, Excelsior’31 een ronde verder schoot.

De Rijssenaren kunnen door de winst met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd van volgende week vrijdag. Dan speelt het voor de competitie in de topklasse een thuiswedstrijd tegen SVI. Het duel in de Reggehal begint om 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31: Tom Kamphuis (2), Jan Borghuis, Arnoud Baan en Henk Lankamp

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (K), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Gert-Jan Schultink, Tom Kamphuis, Henk Lankamp en Sander Kwintenberg
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Arjan Kistemaker