Souverein Excelsior'31 laat SDC Putten kansloos (4-0)

Foto bij Souverein Excelsior'31 laat SDC Putten kansloos (4-0)

Souverein Excelsior'31 laat SDC Putten kansloos (4-0)

* Klik hier voor het eerste deel van de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Bekijk hieronder het fantastische doelpunt van Hakim Ezafzafi



* Reactie Hakim Ezafzafi 



* Reactie Hielke Penterman 



* Reactie Peter Wesselink 



* Analyse oud-betaald voetbalscheidsrechter Eric Braamhaar



* Verslag door Martin Klaassen

Een week na het gelijke spel tegen NSC Nijkerk (0-0) is de lijst met blessures iets kleiner geworden. Excelsior'31-trainer Peter Wesselink kan tegen SDC Putten weer beschikken over aanvoerder Amanuel Isa. Daardoor moest Jasper Veltkamp zijn plek in de basis afstaan. Naast Veltkamp op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis, Simon Baysoy, Oghúzhan Sahin en Alfaro Vlijter.

Excelsior'31 en SDC Putten hielden vanaf het eerste fluitsignaal de aandacht van de toeschouwers vast. Dat was niet vanwege kwalitatief hoogstaand voetbal. Lang balbezit was schaars. De bal ging als in een flipperkast tussen de blauwe en rode sokken door. Met twee ploegen op de tegenaanval azende ploegen, was elke mislukte pass een potentieel gevaar.

De thuisploeg kon in de 28e minuut de score openen. Amanuel Isa kreeg een strafschop na een lichte overtreding van Abdelmoumin Cherkaoui. Hielke Penterman nam plaats achter de bal en schoot de deze hoog over, in een wagonnetje van het Rijssens Leemspoor.

Twee minuten later had Jurian van den Brink de openingstreffer op de schoen. Na riskant instappen van Niek Averesch kon de snelle Puttenaar op Melvin Koetsier aflopen. In plaats van in het doel, schoof hij de bal tot ontzetting van zijn trainer ernaast.

Het was voor Excelsior'31 niet eenvoudig om de gegroepeerd spelende Puttenaren uit elkaar te spelen. In de 40e minuut lukte dit wel en was het raak. Hakim Ezafzafi stond in de middencirkel aan de basis van de tegenaanval. Hij schermde de bal goed af en kwam ook in de afrondende fase aan bod. Een voorzet van Niek Davina kwam uit bij Cem Köse. De aanvaller schoot vanuit de loop binnen.

Na rust ging Excelsior'31 gegroepeerd staan en werd het initiatief bewust aan SDC Putten gelaten. 'Doe het maar', was het signaal dat werd afgegeven. SDC Putten was machteloos. De minuten 50 tot 55, waarin de bal zonder idee en initiatief achterin rond werd geschoven was exemplarisch. Een superieur Excelsior'31 hield genoeg lucht over om in te stappen als SDC Putten de bal verloor. In de 57e minuut werd de 2-0 gemaakt. Hielke Penterman was op aangeven van Niek Davina koelbloedig: 2-0.

Het dak ging eraf in de 65e minuut. Publiekslieveling Hakim Ezafzafi voerde een kunststukje op door de bal van grote afstand met een prachtige boog over SDC Putten-doelman Manuel Hoogewoning te schieten. De doelman wist enkele seconden voordat de bal onder de lat plofte al hoe laat het was: 3-0. Het zijn beelden die een prominent plekje het Excelsior'31 TV-archief zullen krijgen.

Hielke Penterman zorgde op aangeven voor het toetje van de middag. Met weer een secure schuiver liet hij zien dat een gemiste penalty hem niet van zijn stuk kan brengen: 4-0. De laatste 20 minuten van de wedstrijd kreeg het etiket cooling-down. Scheidsrechter Mesbah vond bij het wel welletjes toen de klok van 89 op 90 sprong.

Met deze klinkende zege blijft Excelsior'31 samen met Berkum de lijst in de Hoofdklasse B aanvoeren. Volgende week gaat Excelsior'31 op bezoek bij Staphorst.

Excelsior'31 - SDC Putten: 1-0 (4-0)

Doelpuntenmakers:

40. Cem Köse 1-0, 57. Hielke Penterman 2-0, 65. Hakim Ezafzafi 3-0, 68. Hielke Penterman 4-0

Gele kaarten:

Boy Boeloerditi, Niek Averesch (Excelsior'31), Sander Duits, Joost Heerschop (SDC Putten)

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Niek Averesch (84. Alfaro Vlijter), Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Amanuel Isa (76. Jasper Veltkamp), Boy Boeloerditi, Niek Davina, Cem Köse (48. Simon Baysoy), Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi

SDC Putten: Manuel Hoogewoning, Thomas Amende (76. Wesley Ruiter), Sander Duits, Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rick Degenaar, Jerry Geurtsen, Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Jefta van den Broek (84. Mike Helsdingen), Abdelmoumin Cherkaoui (16. Joost Heerschop)

* De vooruitblik op het duel met oud-betaald voetbalscheidsrechter Eric Braamhaar

 

Kalender icoon zondag 22 oktober 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers