Excelsior'31 3 onderuit tegen Gramsbergen 2

Foto bij Excelsior'31 3 onderuit tegen Gramsbergen 2

Excelsior'3 3 - Gramsbergen 2 0-2 (verslag door Barnd Hammer jr.)

Zaterdag 28 oktober was een grijze, regenachtige dag op sportpark De Koerbelt waar Excelsior’31 3 het opnam tegen Gramsbergen 2. De wedstrijd moest gewonnen worden, wilde Excelsior’31 3 zich melden in de bovenste regionen van de competitie. Vooraf was bekend dat twee sleutelspelers, in het door trainer Gerard ten Berge gehanteerde systeem, moesten worden afgestaan aan het tweede elftal. Hierdoor was de trainer genoodzaakt het systeem, wat we de laatste wedstrijden met succes konden spelen, te veranderen.

Opstelling Excelsior’31 3:
Frank Beltman (k), Joey Gerritsen Mulkes (Muel Kool), Luuk Beldman (Jord Jansen), Barnd Hammer, Bram Lier, Gerald Harbers, Lourens Smids, Tom Langkamp, Jeroen Dangremond, Marco Hopman, Dickjan Goorman (Abdul Kaya).

Voor de wedstrijd had de trainer voorspeld dat Gramsbergen wel eens een stugge ploeg kon zijn, concluderend uit de statistieken van de voorgaande wedstrijden. Dit werd meteen na aanvang van de wedstrijd al duidelijk, want zij zakten in tot op eigen helft en lieten ons het initiatief nemen. Doordat er een andere speelstijl werd gehanteerd en door het inzakken van de tegenstander was het in het begin van de wedstrijd een beetje zoeken. Al snel werd duidelijk dat de spelers van Gramsbergen veel feller en doortastender acteerden dan Excelsior’31 3.

Rond de 30e minuut gingen we vol in de aanval en miste Lourens een kans, 1 op 1 op de keeper. Vervolgens werd er meteen gecounterd door Gramsbergen, doordat wij nog aanvallend stonden ingesteld, konden zij dit succesvol doen. Ze faalden niet en schoten de 0-1, in tweede instantie, tegen de touwen. Helaas werd toen het gezegde ‘als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel’ werkelijkheid.

Vervolgens werd er met een 0-1 achterstand de rust in gegaan. Duidelijk werd in de rust, dat alles nog mogelijk was, want kansen waren er wel. Tegen de 70e minuut kregen we een corner tegen en daar werd adequaat op gereageerd door de linksback van Gramsbergen. Deze wist zijn kopbal, via de lat en de heup van Frank, tot een doelpunt te verwerken.

Vervolgens ging Excelsior’31 3 tot het gaatje en kwam zelfs onze aanvoerder, die op de bank begon bij het tweede, binnen de lijnen, maar dit mocht niet baten. Er werden nog wel een aantal kansen gecreëerd, maar de 0-2 achterstand kon niet worden omgebogen.

De wedstrijd was een weerspiegeling van de weersomstandigheid, droevig, zonder opklaringen. Volgende week hopen we weer voor vermaak te zorgen als de uitwedstrijd tegen VSCO’61 2 op het programma staat. Als afsluiter een minder leuke, maar realistische anekdote van de trainer na afloop van de wedstrijd: ‘ook al hadden we nog een uur door gevoetbald, hadden we nog niet gewonnen.