Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Vastberaden Excelsior'31 verslaat Zuidvogels (2-0) (samenvatting geplaatst) Vastberaden Excelsior'31 verslaat Zuidvogels (2-0) (samenvatting geplaatst)

* Klik hier voor de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl) 

* Samenvatting Excelsior'31 - Zuidvogels door Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons en Jarnik Busscher* Reactie Simon Baysoy* Reactie Peter Wesselink * Reactie Dylan Vosskühler bij Radio 350 (interview door Henk Damkat)

* Analyse Excelsior'31 - Zuidvogels door Daan Ligtenberg* Verslag door Martin Klaassen

Excelsior'31-trainer Peter Wesselink gaf 9 basisspelers de kans geven om zich te revancheren voor het verlies tegen CSV Apeldoorn (3-0). Cem Köse, was er vanwege een blessure niet bij. Hij werd vervangen door Jasper Veltkamp. Tom Brummelhuis moest zijn plek achterin afstaan aan Dylan Vosskühler. Simon Baysoy vormt achterin samen met Niek Averesch het centrale blok. Naast Brummelhuis op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis, Ogúzhan Sahin en Alfaro Vlijter.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis Dik Wessels. Als blijk van waardering, respect en hart onder de riem voor de familie Wessels, vrienden, collegae en overige naasten.

In een rommelig eerste kwartier beten de Zuidvogels het meest van zich af. De ploeg van de temperamentvolle Juan Fernandez Coto zette vroeg druk, maar werd vooral gevaarlijk uit hoekschoppen en verre ingooien.

Richard Gooijer kopte in de 9e minuut uit een voorzet van Jermain Heldoorn op de lat. Daarna volgden de interessante situaties zich in korte tijd op. In 10e minuut werd een doelpunt van Hielke Penterman afgekeurd vanwege buitenspel.  Twee minuten later greep de ver uit doel gekomen Melvin Koetsier knap in voordat Danny Rozendaal de bal in een leeg doel kon schieten.

Hoewel dit spectaculair wegleest, moet het wel in perspectief worden geplaatst. De eerste helft was allesbehalve een lust voor het oog. Het spel speelde zich af op een kleine strook van het speelveld. De spelers waren allen van goede wil, maar veel technisch aanvallend vernuft kwam niet naar voren.

Jasper Veltkamp liet in de 29e minuut wel dat extraatje te kunnen brengen. Zijn prachtige poging van afstand miste het doel maar net. (tip: kijk deze kans zeker terug via Excelsior'31 TV) Ook Zuidvogels kwam in minuut 37 met een kopbal van Jermain Heldoorn die de lat schampte en een inzet van opnieuw Richard Gooijer dichtbij een openingstreffer.

Na rust trok Excelsior'31 het spel naar zich toe. De afwachtende houding werd ingeruild voor meer initiatief en een hoger baltempo. Gesteund door een sterk optreden van de spelers in de as van het veld (met uitblinkers Simon Baysoy en Amanuel Isa) kwamen de aanvallend ingestelde spelers beter in hun spel.

In de 53e minuut was het na een prachtige voorzet richting de tweede paal van Hielke Penterman bijna raak. Het lukte Hakim Ezafzafi niet om contact met de bal te maken. De kansen voor Zuidvogels werden spaarzamer, maar Melvin Koetsier was in de 57e minuut opnieuw belangrijk door Jermain Heldoorn zijn opmars richting het doel te stoppen.

De vastberadenheid die Excelsior'31 in de tweede helft toonde werd beloond. Opnieuw gaf Hielke Penterman een puntgave voorzet. De bal kwam op subtiele wijze voor de voeten van Hakim Ezafzafi. De aanvaller bewaarde het geduld en schoot de bal diagonaal binnen: 1-0.

Zuidvogels wisselde vervolgens aanvallend, gooide het over de opportunistische boeg, maar liep zich stuk op een onverzettelijke Excelsior'31 achterhoede. Er vloog wel eens een bal over de tribune, maar daar maalde niemand van de thuisclub om. Het resultaat was vanmiddag heilig. In de 88e minuut maakte Hakim Ezafzafi aan alle onzekerheid een eind. Op aangeven van Boy Boeloerditi bracht hij Excelsior'31 in veilige haven: 2-0.

Door het verlies van SC Genemuiden herovert Excelsior'31 de koppositie in de Hoofdklasse B. Volgende week zaterdag kruisen Excelsior'31 en SC Genemuiden de degens. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14.30 uur.

Excelsior'31 - Zuidvogels: 2-0 (0-0)

Doelpunten:

66. Hakim Ezafzafi 1-0
88. Hakim Ezafzafi 2-0

Gele kaarten:

Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (Excelsior'31)

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (75. Tom Brummelhuis), Simon Baysoy (90. Alfaro Vlijter), Niek Averesch, Stijn Beverdam, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Mirko Zwiers, Hakim Ezafzafi, Hielke Penterman, Jasper Veltkamp (78. Ogúzhan Sahin)

Zuidvogels: Frank Mol, Daryl Yngard, Tim Horsmeier, Richard Gooijer, Terry Bóné (80. Jonny Mehrez), Ricardo Tat, Jermain Heldoorn (73. Jaap Jong), Michel de Wit, Steve Promes, Danny Roozendaal, Jorik van Ruiswijk (69. Hidde van Erkel)


* Voorbeschouwing Excelsior'31 - Zuidvogels met 'analist' Daan Ligtenberg

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 25 November 2017