Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 ruim langs ON Almelo in Districtsbeker (1-5) Excelsior'31 ruim langs ON Almelo in Districtsbeker (1-5)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Leon Simons (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)* Interview met scorende debutanten (eerstejaars A-junioren) Stefan Maat en Frank Gerritsen Mulkes 
ON Almelo - Excelsior'31 1-5 (0-2)
0-1 Hielke Penterman
0-2 Hakim Ezafzafi
0-3 Boy Boeloerditi
0-4 Stefan Maat
0-5 Frank Gerritsen Mulkes
1-5 ON Almelo

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Stijn Beverdam, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Dylan Vosskühler (60. Simon Baysoy), Mirko Zwiers (46. Stefan Maat), Boy Boeloerditi, Jasper Veltkamp, Ogùzhan Sahin, Hakim Ezafzafi (70. Frank Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde in de tweede ronde van de KNVB Districtsbeker Oost een uitduel tegen zaterdag derdeklasser Oranje Nassau. In Almelo begon Excelsior'31 sterk aan het duel. Vanaf de aftrap combineerde de ploeg van Peter Wesselink er lustig op los. Het eerste doelpunt viel al na twee minuten, Hielke Penterman kopte binnen vanuit een hoekschop, 0-1. 

Niet veel later had Hielke Penterman zijn tweede treffer op de schoen, na een fantastische pass van Jasper Veltkamp, maar hij faalde. De 0-2 viel na iets meer dan een half uur voetballen, Hakim Ezafzafi schoot de bal overtuigend in de kruising. 

Het enige smetje op de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Mirko Zwiers. Hij werd vervangen door (eerstejaars A-junior) Stefan Maat, die daarmee zijn debuut maakte in het eerste elftal. 

In de tweede helft was Excelsior'31 opnieuw heer en meester, en kwam het via een schot van Boy Boeloerditi op 0-3. 

Ondertussen viel ook Frank Gerritsen Mulkes (eerstejaars A-junior en neefje van eerste elftalspeler Michel) in. Hij zorgde voor de hoekschop waaruit, zijn teamgenoot bij JO19-1, Stefan Maat de 0-4 maakte. Even later maakte Frank Gerritsen Mulkes het feest compleet, door de keeper van ON uit te spelen en de 0-5 te maken. Twee debutanten dus uit de eigen jeugdopleiding, die scoren bij hun debuut in het eerste elftal. 

Oranje Nassau scoorde in de slotfase nog een eretreffer, waardoor de eindstand van 1-5 op het scorebord kwam. Excelsior'31 overwintert in de KNVB Districtsbeker Oost (het is immers vrijgeloot voor de tussenronde) en kan zich nu gaan focussen op de kraker van a.s. zaterdag tegen SC Genemuiden in de competitie. Het duel op De Koerbelt begint om 14.30 uur. 

* Klik hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de KNVB DistrictsbekerKlik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 29 November 2017