Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen in niet hoogstaand duel

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen in niet hoogstaand duel

Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen in niet hoogstaand duel

Samenvatting Excelsior'31 - Walk Inn Boys, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 boekten vrijdagavond wederom een winstpartij in de topklasse. In het thuisduel tegen Walk Inn Boys uit Nijkerk won het met 5-2. Concurrent ZVV Ede liet punten liggen, waardoor de Rijssenaren samen met IFC Zwolle (dat ook won) gaan uitmaken wie de eerste periodetitel gaat pakken.

Walk Inn Boys staat bekend als een taaie en stugge tegenstander waar Excelsior’31 het altijd lastig tegen heeft. Hoewel de bezoekers een aantal spelers moesten missen, had de vrijwel gehele fitte selectie van oefenmeester Ichtus Rahanra geen zorgeloze avond. Excelsior’31 was duidelijk de betere ploeg en creëerde veel kansen, maar gaf tot vijf minuten voor tijd de bezoekers nog hoop op een punt. Na een ruststand van 3-1 liep het in de slotfase van de wedstrijd uit naar een 5-2 overwinning.

Met nog één speelronde te gaan in de eerste periode heeft Excelsior’31 twee punten voorsprong op IFC Zwolle. Aankomende week staat deze laatste speelronde op het programma. IFC Zwolle neemt het maandag op tegen ZVV Twente. Excelsior’31 zou het aanvankelijk vrijdag 8 december opnemen tegen Sporting Harderwijk, maar door ingelaste bekerverplichtingen bij Harderwijk, is het duel verplaatst naar vrijdag 22 december.

De eerstvolgende wedstrijd voor de Rijssenaren is overigens vrijdag 15 december. Dan speelt het in Arnhem tegen Sportclub Olympic.

Doelpunten Excelsior’31: Tom Kamphuis (3), Jan Borghuis, Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan, Jan Borghuis, Gert-Jan Schultink, Tom Kamphuis, Arnoud Baan, Henk Lankamp, Maarten Postma, Sander Kwintenberg, Rik Harbers

Kalender icoon zaterdag 2 december 2017 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers